Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εκβίαζαν επιχειρηματία για καταγγελία που «εκκρεμούσε» σε βάρος του στο ΣΔΟΕ



Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτη και απόπειρα εκβίασης συνελήφθησαν στην Αττική μία 52χρονη, ένας 68χρονος και ένας 49χρονος.
Ειδικότερα, στις 4 Απριλίου επιχειρηματίας κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ότι στις αρχές Μαρτίου παρουσιάστηκε στο γραφείο του ο 49χρονος και ισχυρίστηκε ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβήσει ώστε να αποτραπεί έρευνα του ΣΔΟΕ για καταγγελία η οποία, όπως επικαλέστηκε, εκκρεμεί σε βάρος του. 
Στα τέλη Μαρτίου, ο επιχειρηματίας πείστηκε για την αλήθεια των ισχυρισμών του και δέχτηκε να συναντήσει την 52χρονη και τον 68χρονο, που εμφανίστηκαν ως συνεργάτες του 49χρονου.
Σε συνάντηση που ακολούθησε, οι δύο τελευταίοι, αφού «επιβεβαίωσαν» την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του, απαίτησαν εκβιαστικά 250.000 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσουν σε «γνωστούς» τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, ώστε να μην προχωρήσουν οι έρευνες. 

Μετά από διαδοχικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις, το ποσό μειώθηκε στις 200.000 ευρώ και ορίστηκε συνάντηση για την καταβολή του στις 9 Απριλίου.

Σε ταυτόχρονες, ωστόσο, αστυνομικές επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθησαν στην Πολιτεία η 52χρονη και ο 68χρονος, τη στιγμή που είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ σε άλλη περιοχή της Αθήνας συνελήφθη και ο 49χρονος συνεργός τους. 

Στην κατοχή των τριών συλληφθέντων και σε έρευνες στα σπίτια τους, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις τραπεζικών και οικονομικών στοιχείων του επιχειρηματία, υπεύθυνες δηλώσεις οικονομικών συναλλαγών, φωτοαντίγραφα και πρωτότυπες τραπεζικές επιταγές και συναλλαγματικές με στοιχεία διαφορετικών ατόμων.

Επίσης, φωτοαντίγραφα Αστυνομικών Δελτίων Ταυτοτήτων και σημειώσεις με χρηματικά ποσά φυσικών προσώπων και εταιρειών, δύο εκτυπώσεις αναζήτησης μητρώου φυσικών και νομικών προσώπων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και φωτοαντίγραφο πρόσκλησης από το ΣΔΟΕ για προσκόμιση Βιβλίων-Στοιχείων που αφορούσε άλλον επιχειρηματία. 

Στην κατοχή της 52χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενώ στο σπίτι της ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και 9 κροτίδες.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή ή εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου στην υπόθεση.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF