Σελίδες

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Καταπέλτης το ΣΔΟΕ για το ακίνητο της Αρεοπαγίτου

Καταπέλτης ήταν ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Νίκος Μαϊτός στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς περιέγραψε βήμα – βήμα τις γκρίζες ζώνες της αγοραπωλησίας του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μέχρι να καταλήξει στο όνομα της Βασιλικής Σταμάτη.
Η off shore εταιρεία Torcaso αγόρασε το ακίνητο έναντι 300.000.000 δρχ και πωλήθηκε στην εταιρεία Nobilis, έναντι 136.000.000 δρχ, δηλαδή στην μισή τιμή από την οποία αγοράστηκε. Πίσω από την Torcaso κρύβεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως και η Nobilis φέρεται να είναι εταιρία συμφερόντων του πρώην υπουργού.
"Ήταν περίεργο που ενάμιση χρόνο μετά την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την Torcaso, πουλήθηκε στη μισή τιμή στη Nobilis που δεν είχε καμία άλλη δραστηριότητα στην Ελλάδα. Δεν προέκυψε από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του. Τα χρήματα δόθηκαν μετρητά και εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου. Ασυνήθιστη τακτική για τέτοια ποσά" είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Μαϊτός.
Η αγορά του επίμαχου ακίνητου ήταν και η αρχή για την δικαστική έρευνα σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία μετεξελίχθηκε σε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων που σχετίζονται με την ροή μαύρου πολιτικού χρήματος. Όπως είπε ο κ. Μαϊτός το σπίτι αυτό πριν περάσει στο όνομα της κ. Σταμάτη νοικιαζόταν από το ζεύγος Τσοχατζόπουλου και μάλιστα τότε γίνονταν επισκευές που κόστισαν 600.00 ευρώ. Οι εργάτες είπαν ότι τους πλήρωναν δικηγόροι και εκπρόσωποι εταιρειών, όταν ρωτήθηκαν σχετικά.

Όση ώρα κατέθετε ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ο Άκης Τσοχατζόπουλος άκουγε με προσοχή και κρατούσε συνεχώς σημειώσεις, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει τον λόγο από το δικαστήριο, επιμένοντας στην αθωότητά του και επιχειρώντας να βάλει για μία ακόμη φορά στο κάδρο το ΚΥΣΕΑ.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Η δίωξή μου είναι πολιτική, όπως και η δίκη μου, γιατί η απόφαση που έλαβε το ΚΥΣΕΑ ήταν κυβερνητική. Δεν αποφάσισε μεμονωμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Μετά τα Ίμια, η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε την ριζική ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Πρόεδρος Χ. Κατσιάνης: Τα είπαν αυτά οι συνήγοροί σας για το ΚΥΣΕΑ, κ. κατηγορούμενε. Θα τα δούμε στη συνέχεια

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν υπάρχει δωροδοκία. Και θα το αποδείξω. Έχω υποστεί πάρα πολλά τη χρονιά που πέρασε. Εγώ, η γυναίκα μου, η κόρη μου, μέσα. Μας συλλάβανε παραμονές του Πάσχα και των εκλογών. Έχω υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία. Είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά;

Πρόεδρος Χ. Κατσιάνης: Δεν είναι φυσιολογικά, εάν δεν φταίει κάποιος. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Και όποιος αποδειχθεί αθώος θα υπάρξει ηθική και υλική αποκατάσταση.

Η εισαγγελέας της έδρας, τόνισε με νόημα ότι το δικαστήριο πρέπει να επιφυλαχθεί να απαντήσει στο αίτημα του πρώην υπουργού για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη δίκη δεν ερευνώνται οι συμβάσεις των υποβρυχίων. "Αν ο κ.Τσοχατζόπουλος, πέραν των αόριστων καταγγελιών, έχει στοιχεία σε βάρος πρώην υπουργών να τα καταγγείλει. Δεν έχουν προκύψει στοιχεία δωροδοκίας για άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να αποφανθεί εάν οι συμβάσεις ήταν καλές ή κακές. Εμείς δικάζουμε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος" είπε η κ. Αδειλίνη.

Ο έτερος εισαγγελέας Παναγιωτόπουλους τόνισε ότι η "δίκη αυτή είναι καθαρά ποινική και πρέπει να επισημάνουμε τα ηθικά στοιχεία της. Με την απόφαση του δικαστηρίου σας πρέπει να διατυμπανιστεί πώς πρέπει να πράττουν τα πολιτικά πρόσωπα όταν ασκούν την εξουσία που τους εμπιστεύτηκε ο λαός".

Σήμερα, ο Νίκος Ζήγρας, δια του συνηγόρου του, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς της Ελβετίας είχε ανοιχθεί εν αγνοία του, χαρακτηρίζοντας πλαστογράφο τον Άκη Τσοχατζόπουλο. "Οι λογαριασμοί που έχουν ανοίξει στην Ελβετία στο όνομα του κ. Ζήγρα έχουν ανοιχθεί με χρήση παράνομη του διαβατηρίου του, με πλαστογράφηση της υπογραφής του, από τον πρώτο των κατηγορουμένων, κ. Τσοχατζόπουλο και με αποκλειστικό χειρισμό της κίνησης αυτών των λογαριασμών επίσης από τον κ. Τσοχατζόπουλο" είπε για ακόμη μια φορά ο δικηγόρος Στ. Γκαρίπης.

πηγή: mega
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF