Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής - Επιστολή για αποχή στις 23/04

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 16/04/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εδώ και ένα χρόνο εντείνεται μία συντονισμένη προσπάθεια ώστε, τόσο τα λογιστήρια όσο και ο φορολογικός έλεγχος των επιχειρήσεων, να περάσουν στα χέρια ελάχιστων πολυεθνικών εταιριών.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την κατάργηση της Πιστοποίησης των Λογιστών – Φοροτεχνικών, συνεχίστηκε με τη συγχώνευση των εφοριών και στοχεύει στην απομάκρυνση έμπειρων και ικανών συναδέλφων από την ενεργό δράση. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία χάους στη σωστή λειτουργία των Δ.Ο.Υ. και η υποχρέωση σε τεράστια ταλαιπωρία των φορολογουμένων στις συναλλαγές τους με αυτές. Μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου το ελεγκτικό και εισπρακτικό έργο θα ανατεθεί στις γνωστές εταιρίες.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Οι πιστοποιημένοι Λογιστές – Φοροτεχνικοί αποδεικνύουν καθημερινά το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής τους κατάρτισης, οι εφοριακοί υπάλληλοι, με αμέτρητες ώρες εργασίας, υλοποιούν με καθολική επιτυχία το ελεγκτικό έργο που τους ανατίθεται. Ουδεμία αλλαγή χρειάζεται. Εκείνο που χρήζει αλλαγής είναι το σύστημα. Μία φορολογική νομοθεσία απλή, δίκαιη και το κυριότερο χωρίς αιφνιδιαστικές αλλαγές. Με τον Έλληνα φορολογούμενο ενημερωμένο για τις υποχρεώσεις του και με μοναδικό σκοπό την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να πληρώνει ο καθένας με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα.

Στην αντίσταση αυτήν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα της Π.Ο.Ε. - Δ.Ο.Υ. και στην απεργία της Τρίτης 23/04/2013.

Το Συντονιστικό Όργανο των Ενώσεων Λογιστών - Φοροτεχνικών Νομού Αττικής καλεί όλους τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς:

-Να απέχουν κατά την ημέρα αυτήν από την υποβολή δηλώσεων και εν γένει συναλλαγών με τις Δ.Ο.Υ., σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους του Δημοσίου. 

-Να ενημερώσουν τους πελάτες τους ότι η παράδοση, των λογιστηρίων τους και των φορολογικών ελέγχων, στις πολυεθνικές εταιρίες μόνο επί πλέον φόρους και επιβαρύνσεις θα επιφέρει.

Συνάδελφοι πρέπει να αντισταθούμε επειδή:

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα και τα παιδιά μας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF