Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Διαβεβαιώσεις για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της φορολογικής διοίκησηςΣυνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΔΟΥ



Τη διαβεβαίωση ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της φορολογικής διοίκησης θα παραμείνει έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΔΟΥ ενημερώθηκε επίσης για την ανάγκη ανακατανομής του υφιστάμενου προσωπικού, καθώς και την απεμπλοκή των ΔΟΥ από εργασίες που δεν εμπίπτουν στο φορολογικό αντικείμενο, ενέργειες που, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, θα απελευθερώσουν δυναμικό το οποίο θα επικεντρωθεί στο ελεγκτικό και εισπρακτικό έργο.
Όσον αφορά τη στελέχωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των διοικητικών δομών και υπηρεσιών των υπουργείων, που επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία έχει προαναγγείλει την έναρξη κινητοποιήσεων με προειδοποιητική απεργία στις 23 Απριλίου. Οι εφοριακοί ζητούν μεταξύ άλλων τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών στις εφορίες, τη διασφάλιση του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου και τη μισθολογική αποκατάσταση όσων πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ ΠΕ1Γ/2008.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF