Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς 2013

Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες, η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ικανοποίησε το αίτημά για μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να μπορέσουν οι συνάδελφοί μας που λειτουργούν μέσα σε απόλυτο καθεστώς ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, να εκμεταλλευτούν τα όποια οφέλη από το εορταστικό κλίμα των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, για φέτος, η πρωτομαγιά κηρύχθηκε αργία, με την υπ’ αριθμ. 9280/196/1-4-2013 Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΦΕΚ 774Β, το οποίο επισυνάπτεται).
Ακολούθως, λόγω του γεγονότος ότι συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, η αργία μεταφέρεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου 2013.
Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ενώ η Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από την αργία της Τρίτης του Πάσχα, εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας. Στην περίπτωση αυτή, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων δικαιούνται να λάβουν, εφόσον εργασθούν, την προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται επί του νόμιμου ημερήσιου μισθού τους (1/25).

Σε ότι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη, οι υπάλληλοι των καταστημάτων που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, θα ασφαλισθούν για 25 ημερομίσθια, όπως συνήθως ισχύει για κάθε μήνα, είτε εργασθούν, είτε όχι.
Συνημμένα αρχεία : ΦΕΚ 774Β

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF