Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η μαζική κατάθεση πινακίδων στις εφορίες!



Το φαινόμενο από τα Χανιά μεταφέρεται στο Ηράκλειο, καθώς κυρίως οι ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων αδυνατούν τα ανταπεξέλθουν - Επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Ουρές στις εφορίες δημιουργεί σε πολίτες και επιχειρηματίες η πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμα σε όλα τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το αν κινούνται ή όχι.
Η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας ή και απόγνωσης έγινε από τα Χανιά, όπου ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων κατέθεσαν περισσότερες από 2.500 πινακίδες αυτοκινήτων μέσα σε μία ημέρα.
Το θέμα δημιουργεί τεράστιο θέμα στον τουρισμό αφού τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων ξεπερνούν κάθε φαντασία. «Από τον Οκτώβριο του 2013 κι έπειτα η κυβέρνηση θ’ αναγκαστεί ν’ ανοίξει νέα κτίρια για τις ΔΟΥ, προκειμένου να χωρέσουν οι πινακίδες που θα κατατίθενται" αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Πατρίς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Μενέλεος Μαράκης, επισημαίνοντας το μέγεθος του προβλήματος στο νησί, όπου υπάρχουν 10.000 ενοικιαζόμενα,
Οι επαγγελματίες λένε ότι φέτος δεν θα μπορέσουν ούτε να ανοίξουν τα καταστήματά τους καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν πλέον δάνεια ώστε να ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις, σε μία σεζόν, η οποία για πολλούς θα είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών

Τις ανησυχίες των επιχειρηματιών μετέφερε στο Υπουργείο Οικονομικών το Επιμελητήριο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον ΓΓ Πληροφοριακών συστημάτων Χάρη Θεοχάρη, μετά από συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων. Αίτημα του επιμελητηρίου είναι να αναγνωριστεί η εποχικότητα αυτών των επιχειρήσεων και να υπάρξει διάταξη που να εξαιρεί από αυτή την υποχρέωση τα ενοικιαζόμενα. Επίσης να δοθεί μια επιπλέον παράταση των προθεσμιών προκειμένου να συμβαδίσουν με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Η αξίωση αυτή εδράζει στο δεδομένο ότι αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν κατά την θερινή περίοδο.
cretalive.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF