Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μπλόκο του ΣΔΟΕ σε απόπειρα αποστολής μισού τόνου αργύρου και επτά κιλών χρυσού στη Γερμανία

Το σήμα που έστειλαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος προς το ΣΔΟΕ για ύποπτη απόπειρα αποστολής, αεροπορικώς, 425 κιλών αργύρου από την Ελλάδα στη Γερμανία οδήγησε τους ανθρώπους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε μια άλλη ανακάλυψη σε επτά κιλά χρυσού στην κατοχή ενός Γερμανού υπηκόου, που επρόκειτο να ταξιδέψει στη Γερμανία και σε μια επίσης ύποπτη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Ο άνδρας συνελήφθη και οδηγείται ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος,.... το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα.

Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η απόπειρα αποστολής 425 κιλών αργύρου από την Ελλάδα στη Γερμανία από την ως άνω επιχείρηση, με πτήση της εταιρείας Lufthansa.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ να προβεί σε ελέγχους.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι άτομο, Γερμανικής υπηκοότητας, που επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της Lufthansa στη Γερμανία, κατείχε 7,185 κιλά χρυσού με φορολογικά στοιχεία της ως άνω επιχείρησης και επίσης κατείχε το χρηματικό ποσό των 293.435 ευρώ.

Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF