Σελίδες

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Μήπως πρέπει να αναθεωρηθεί και ο στόχος των εσόδων !!!


    
Τρομακτικοί ρυθμοί ύφεσης στην Ελληνική Οικονομία, σχεδόν 10%!  

Η Ελληνική Οικονομία βουλιάζει.... Βυθίζεται στην ύφεση και τα χρέη. Τα επίσημα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως τη δημοσιότητας αποτυπώνουν γλαφυρά την τραγική κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας, με πολλούς να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10ετή ύφεση στη χώρα! Διαβάστε στο planet-greece τα στοιχεία....

Η ανάληψη καθηκόντων από τον Γιάννη Στουρνάρα στον υπουργικό θώκο, συνοδεύεται από την δημοσίευση των απογοητευτικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία.
Δύο δισεκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες, μετά από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τη συγκρότηση κυβέρνησης- όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας λίγο πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών. Αυτό αναμφίβολα είναι ένα νέο που έφερε τα πρώτα συγκρατημένα χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο αλλά και στην αγορά, καθώς είναι προφανές ότι το κλίμα αν μη τι άλλο δεν επιδεινώνεται.

Ωστόσο, την ίδια ώρα νεώτερες εκτιμήσεις για τις προοπτικές του ΑΕΠ σκιάζουν τις πρώτες αχτίδες αισιοδοξίας. Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, μετά τη «βουτιά» του 6,54% στο πρώτο τρίμηνο, στο δεύτερο τρίμηνο η ύφεση θα φτάσει στο 6,87%, ενώ στο τρίτο τρίμηνο- που θα έπρεπε να είναι η σανίδα σωτηρίας λόγω Τουρισμού- η ύφεση εκτιμάται ότι θα φτάσει στο απίστευτο 9,14%!

Οσον αφορά στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 4,25%- κυρίως επειδή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 ήταν κάκιστο- με αποτέλεσμα η ύφεση το 2012 κατά μέσο όρο να υπολογίζεται στο 6,7%, όταν η τελευταία επίσημη πρόβλεψη είναι δύο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα, δηλαδή στο 4,7%...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF