Σελίδες

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Η τρόικα έπαυσε τα Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαίτηση της τρόικας για την παύση της ηγεσίας της Τράπεζας Κύπρου είχε διατυπωθεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε συμμόρφωση.
Νέες ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στον κυπριακό τραπεζικό τομέα με πρωταγωνιστή την τρόικα.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα και εφαρμόζοντας την απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup), η τρόικα αποφάσισε να παύσει τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής και τους διευθύνοντες συμβούλους τους.
Χθες παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου και στη συνέχεια η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις τους.

Σήμερα, η τρόικα με απόφασή της έπαυσε όλο το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, αλλά και της Λαϊκής μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Αλίκη Στυλιανού, «στην παρουσία της τρόικας, του υπουργείου Οικονομικών, του υφυπουργού παρά τω Προέδρω και του διοικητή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους διευθύνοντες συμβούλους και τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών να παραιτηθούν».

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Γιάννης Κυπρή, είχαν νωρίτερα συνάντηση.

Ο κ. Κυπρή, επιστρέφοντας στο γραφείο του ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι δεν είναι πλέον επικεφαλής της Τράπεζας.

Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση τη νομοθεσία για την εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου και για να μπορέσει να λειτουργήσει η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί μετά την απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαίτηση της τρόικας για την παύση της ηγεσίας της Τράπεζας Κύπρου είχε διατυπωθεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά δεν υπήρξε συμμόρφωση.

Εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας τα περιοριστικά μέτρα που επεξεργάζεται η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τις τραπεζικές συναλλαγές, ενώ γίνονται προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά, έτσι ώστε να λειτουργήσουν, όπως είναι προγραμματισμένο, αύριο όλες οι τράπεζες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF