Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Νέος θρήνος: 15χρονη κάηκε στην Αμφιλοχία στην προσπάθεια της να ζεσταθεί



Εκτός από τους τέσσερις φοιτητές στην Λάρισα, που βρήκαν τραγικό θάνατο από μαγκάλι, άλλο ένα κοριτσάκι από το Σπάρτο Αμφιλοχίας έχασε την ζωή του άδικα από φωτιά στο τζάκι που είχαν ανάψει οι γονείς της για να ζεσταθούν.
Πρόκειται για την 15χρονη Σ. Φ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο πάτωμα του σπιτιού της πριν από περίπου μία εβδομάδα, την ώρα που πάλευε με τις φλόγες και τους καπνούς, προσπαθώντας να βγει από το σπίτι.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η μητέρα της και οι δύο αδερφές της είχαν προλάβει να βγουν, όμως εκείνη κοιμόταν στην σοφίτα και δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την πόρτα.
«Το σώμα του κοριτσιού βρέθηκε σε άθλια κατάσταση»
«Το σώμα του κοριτσιού έγινε κάρβουνο… Σε σακούλα το πήγαν στο νοσοκομείο», λέει και ανατριχιάζει κάτοικος της περιοχής. «Στην κηδεία δεν άνοιξαν το φέρετρο, για να μην το δουν οι γονείς», προσθέτει.

Κανείς δεν ξέρει πώς το κούτσουρο πέρασε το προστατευτικό και έπεσε στην φλοκάτη μεαποτέλεσμα να λαμπαδιάσει! Ο πατέρας της οικογένειας είχε πάει στην Αθήνα να ψάξει για δουλειά. Η μητέρα και τα τρία ανήλικα κορίτσια έμειναν αβοήθητα και δεν κατάφεραν να σώσουν το σπίτι, ούτε φυσικά το άτυχο παιδί.

«Με δανεικά ρούχα πήγαν στην κηδεία του παιδιού οι γονείς του»

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική. Ήταν ήδη στριμωγμένα οικονομικά και τώρα με το κακό που τους βρήκε έχουν μείνει στον άσο.

«Από το σπίτι δεν έχει μείνει τίποτα και δεν έχουν χρήματα να το φτιάξουν… Ακόμα και στην κηδεία του παιδιού τους με δανεικά ρούχα πήγαν οι γονείς. Συγκέντρωσαν κάποια ρούχα οι κάτοικοι της γειτονιάς και τους τα πήγαν», λέει μια άλλη κάτοικος της περιοχής.

Τώρα οι γονείς και τα αδέρφια, που παραμένουν σε κατάσταση σοκ και σε βαθύ πένθος, συντηρούνται από τον αδερφό του πατέρα της οικογένειας, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός. Την ίδια ώρα, η εκκλησία της περιοχής τους νοικιάζει ένα σπίτι.

Όμως, για να καταφέρουν να σταθούν ξανά στο πόδια τους πρέπει να επιστρέψουν στο χωριό τους και στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, καλύτερο είναι πριν επιστρέψουν στο χωριό τα παιδιά και οι γονείς να έχει ξαναφτιαχτεί το σπίτι τους.

Για τον λόγο οι κάτοικοι της περιοχής πήραν την πρωτοβουλία και άνοιξαν έναν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα στο όνομα Φάσσας Ανδρέας – Φάσσας Βασίλης και με αριθμό 321/752 545 – 18.

Και τα λίγα που μπορεί να διαθέσει κάποιος από το υστέρημα τους, για τους ανθρώπους αυτούς σημαίνουν πολλά…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF