Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πειραιώς: Έκλεισε η εξαγορά της Millenium - Υπερκαλύπτεται το 10% της ΑΜΚ

Ολοκληρώνεται και ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα το deal της εξαγοράς της Millennium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία με την πορτογαλική BCP έχει επιτευχθεί ενώ ξεπεράστηκε και η τελευταία εκκρεμότητα, καθώς δόθηκε και το πράσινο φώς από τις αρμόδιες αρχές.
Με τη συμφωνία, η Πορτογαλική BCP θα γίνει μέτοχος της Πειραιώς καθώς θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με ποσό 400 εκατ. ευρώ. Σε συνδυασμό με την ανάλογη συμφωνία της Πειραιώς με τη Societe Generale για τη Γενική Τράπεζα -όπου οι Γάλλοι θα συμμετέχουν στην αύξηση με 175 εκατ. ευρώ- η Πειραιώς έχει εξασφαλίσει κεφάλαια 575 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας έτσι το 10% της κεφαλαιακής ενίσχυσης που πρέπει να καλύψουν οι ιδιώτες μέτοχοι στην επικείμενη αύξηση και το οποίο είναι 530 εκατ. ευρώ.
Δεδομένου ότι καλύπτεται έτσι το 10% της αναγκαίας αύξησης κεφαλαίου με χρήματα από ιδιώτες, εξασφαλίζεται και ο ιδιωτικός χαρακτήρας της τράπεζας στο μέλλον.

Η διοίκηση της Πειραιώς προσανατολίζεται να προχωρήσει σε μεγαλύτερη αύξηση και συγκεκριμένα σε 770 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην προβεί στην έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων. Καθοριστικό ρόλο στην αύξηση κεφαλαίου θα έχει και τσεχικό fund PPF που με την ολοκλήρωση της αύξησης θα αναδειχθεί σε στρατηγικό μέτοχο της Πειραιώς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF