Σελίδες

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Νέα προκήρυξη για 4.091 Ελεγκτές Εσόδων του Κράτους


Το Υπουργείο Οικονομικών προκηρύσσει την πλήρωση τεσσάρων χιλιάδων ενενήντα μίας (4.091) θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους (αποκαλουμένων στο εξής «ελεγκτών»). Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ανά Περιφέρεια, για την κάλυψη οργανικών μονάδων κεντρικών, αποκεντρωμένων και περιφερειακών υπηρεσιών (κεντρική υπηρεσία, ελεγκτικά κέντρα, Δ.Ο.Υ.), ως επισυναπτόμενος πίνακας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του Υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ειδικά για την κατηγορία ΔΕ, ορίζεται ότι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) του αριθμού των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους αυτής της κατηγορίας.
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι που:
α) έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε παράπτωμα ή έχουν καταδικασθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα που ορίζονται στο άρ. 8 ν. 3528/2007 ή
β) συμπληρώνουν το όριο ηλικίας ή το χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.

Ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) επί των προκηρυσσομένων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα ή καθήκοντα υπαλλήλου δικαστικού τμήματος και λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Στην περίπτωση που το ανωτέρω ποσοστό δεν συμπληρωθεί από τις υποβληθείσες αιτήσεις, τότε οι εναπομείνασες θέσεις θα συμπληρωθούν από τον πίνακα των υπαλλήλων χωρίς εμπειρία. Ως προηγούμενη εμπειρία νοείται η άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων ή καθηκόντων υπαλλήλου δικαστικού τμήματος για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) ετών. Η εμπειρία αυτή αποδεικνύεται από βεβαίωση του Προϊσταμένου της υπηρεσίας στην οποία την έχει αποκτήσει ή από άλλα αποδεικτικά στοιχεία, όπως από τις πράξεις, από τις οποίες προκύπτει η τοποθέτηση του υπαλλήλου στη συγκεκριμένη θέση και αποδεικνύεται η πραγματική άσκηση αυτών. Συνολική εμπειρία στον έλεγχο μικρότερη των δύο (2) ετών δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων των Ελεγκτών καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας (ως συνημμένο υπόδειγμα), συνοδευόμενη από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά των προσόντων που επικαλούνται, δηλώνοντας την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να τοποθετηθούν. Οι υποψήφιοι που έχουν υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μπορούν να δηλώσουν την περιφέρεια που επιθυμούν να τοποθετηθούν, η αρχική τους όμως τοποθέτηση ως ελεγκτών θα γίνει στην περιφέρεια στην οποία υπάρχει η υποχρέωση παραμονής τους και μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο χρόνος.

Οι υποψήφιοι με την αίτησή τους συνυποβάλλουν και τα ακόλουθα:
i) Ειδική Αναλυτική Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (Πόθεν Έσχες), το περιεχόμενο της οποίας αναφέρεται στο επισυναπτόμενο υπόδειγμα.
ii) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (Α’75) ότι δεν θα ασκούν οποιοδήποτε ιδιωτικό έργο με αμοιβή, έστω και αν έχει χορηγηθεί άδεια άσκησης αυτού από την υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 του Ν.3528/2007(Α’26), εφόσον επιλεγούν και για όσο χρονικό διάστημα υπηρετούν σε θέσεις Ελεγκτών.
iii) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 (Α’75) για την ύπαρξη της διετούς εμπειρίας (αφορά μόνο τους έμπειρους υποψηφίους), στην οποία δηλώνεται η ύπαρξη διετούς εμπειρίας είτε α) στην άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων σε τακτικό και προσωρινό έλεγχο, εξαιρουμένων των προληπτικών ελέγχων, των περαιώσεων, των διασταυρωτικών ελέγχων και των επαναλήψεων της διαδικασίας, ή β) σε δικαστικό τμήμα, στη λήψη αναγκαστικών μέτρων και στην αντίκρουση προσφυγών.

Η αίτηση υποψηφιότητας με το βιογραφικό σημείωμα και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 16 του άρθρου 4 ν. 3943/2011 είτε με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, είτε με κατάθεση στο γραφείο πρωτοκόλλου του Υπ. Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10), μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών, από 12/3/2013 έως 22/3/2013.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF