Σελίδες

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Taxisnet: Δείτε αν πρέπει να λάβετε κλειδάριθμο από την εφορία



Ειδική εφαρμογή "παλαιού χρήστη" του taxisnet ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην παραλαβή των κλειδάριθμων.
Με την εισαγωγή του ΑΦΜ ο φορολογούμενος μπορεί να δει αν είναι παλαιός χρήστης και κατά συνέπεια χρειάζεται νέο κλειδάριθμο ή αν είναι κάτοχος νέων κωδικών οπότε δεν χρειάζεται να προμηθευτεί νέο.


Σας ενημερώνουμε ότι την 31η Δεκεμβρίου 2013 λήγουν οι κωδικοί πρόσβασης για τους χρήστες εκείνους των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, τον Δεκέμβριο του 2010.

Από την 1η Ιανουαρίου 2014, καταργούνται οι παλιοί κωδικοί και δεν θα είναι πλέον με αυτούς εφικτή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του νέου TaxisNet.

Αν λοιπόν ανήκετε στην περίπτωση των παραπάνω χρηστών, παρακαλούμε να προβείτε εγκαίρως στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραλάβετε τον κλειδάριθμο από το τμήμα Μητρώου οποιασδήποτε ΔΟΥ και στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας στο νέο TAXISnet σύμφωνα με τις πιο κάτω οδηγίες. Προηγουμένως:

• Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας θα πρέπει να γνωρίζετε το όνομα χρήστη (Username) και το συνθηματικό (password).

• Αν δεν το γνωρίζετε, θα πρέπει να κάνετε μια αίτηση επανεγγραφής πριν επισκεφτείτε τη ΔΟΥ για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο της νέας αίτησης.

• Αν έχετε ήδη παραλάβει κλειδάριθμο από τη ΔΟΥ και έχετε ενεργοποιήσει το λογαριασμό σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την παρούσα ανακοίνωση.

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού

Ακολουθείστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα ώστε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, έχοντας πρόχειρο τον Α.Φ.Μ. σας και τον κλειδάριθμο που έχετε λάβει από τη ΔΟΥ:


1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτωνhttp://link.minfin.gr/register
2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (3η στη σειρά υπηρεσία)..
3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».
4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό , πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε. Παρακαλούμε κρατήστε τον νέο κωδικό σε ασφαλές μέροςώστε να μη τον ξεχάσετε.
5. Κρατήστε τον κλειδάριθμό σας σε ασφαλές μέρος γιατί θα σας χρειαστεί σε περίπτωση που ξεχάσετε το συνθηματικό (password) σας, για την έκδοση νέου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF