Σελίδες

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ Σκαραμαγκά: "Θα δείτε την ευγνωμοσύνη μας"



Το οριστικό τέλος ενός κόμματος έρχεται όταν ο "σκληρός" πυρήνας του δεν θέλει πια ούτε να το βλέπει. Μιλάμε για άλλη μια ΔΑΚΕ, που γυρίζει την πλάτη της στη ΝΔ.
Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της την Πέμπτη η ΔΑΚΕ Σκαραμαγκά κατηγορώντας τους ότι «πορεύονται με βασική πολιτική τους, την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία».
Η σκληρή ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων στα ναυπηγεία που πρόσκειται στη ΝΔ, έρχεται μια ημέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς:
·για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους
·για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας
·για τα ΥΒ που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δις ευρώ στους ‘Έλληνες φορολογουμένους
·για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την απειλή ότι «οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ, έχουν πλέον αντιληφθεί πλήρως ότι ανάπτυξη και προκοπή με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει και πολύ σύντομα θα σας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
dake-hsy.blogspot.gr
Σκαραμαγκάς, 19-12-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των Υ/Β και των ΕΝΑΕ. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι εργαζόμενοι και ΥΒ, έγιναν θυσία στο βωμό μικροκομματικών τακτικών.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς:
·για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους
·για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας
·για τα ΥΒ που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δις ευρώ στους ‘Έλληνες φορολογουμένους
·για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα

Οι βουλευτές και οι Υπουργοί της Ν.Δ, που μέχρι πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί, αυτό-εξευτελίστηκαν και πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στο Ναυπηγείο, στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καθόλου στην συζήτηση στη Βουλή, παρά μόνο προσήλθε στην ψηφοφορία για να στηρίξει τον συνεταίρο του κ. Βενιζέλο. Επιβεβαίωσε έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτός και η Κυβέρνηση του πορεύονται με βασική πολιτική τους, την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία.

Κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλε, οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ, έχουν πλέον αντιληφθεί πλήρως ότι ανάπτυξη και προκοπή με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει και πολύ σύντομα θα σας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF