Σελίδες

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Πήγαιναν για πολλούς νεκρούς στη ΔΟΥ Γλυφάδας...



Ρωσικής κατασκευής, τύπου F1 ήταν η χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι στον δεύτερο όροφο της ΔΟΥ Γλυφάδας και η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη (λόγω κακής αποθήκευσης ήταν διαβρωμένη αναφέρουν πηγές του ΤΕΝΞ) σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε θύματα.
Οι άνδρες του Στρατου που που έσπευσαν μετά από αίτημα της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη και δεν είχε εκραγεί απλα λόγω μη ανάφλεξης του επικρουστήρα, κάτι που πιθανότατα οφείλεται σε κακή συντήρηση.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο defencenet.gr: "Πρόκειται για αμυντική χειροβομβίδα με ακτίνα δράσης των ατσάλινων σφαιριδίων που έχει, τα 30 μέτρα. Σε αυτή την ακτίνα όποιος βρίσκεται εντός του "σύννεφου" των σφαιριδίων τραυματίζεται ή σκοτώνεται".

H χειροβομβίδα έχει το παρατσούκλι "Limonka" ("σαν λεμόνι") από τους Ρώσους ή καλύτερα από τους Σοβιετικούς γιατί είναι παλαιάς κατασκευής. Έχει βάρος 600 γρ. και τα 60 γραμμάρια είναι εκρηκτική ύλη που εκτοξεύουν εκατοντάδες σφαιρίδια κατά προσωπικού.

Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε από υπαλλήλους της ΔΟΥ Γλυφάδας οι οποίοι και ανέφεραν στην αστυνομία ότι “δεν έχει περόνη”.

Σύμφωνα με όσα λένε υπάλληλοι της εφορίας άγνωστοι πέταξαν τη χειροβομβίδα περίπου στις 13.00 στην πίσω πλευρά του κτιρίου που στεγάζεται η ΔΟΥ, στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Ευτυχώς η χειροβομβίδα δεν εξεράγη κάτι που αν συνέβαινε θα είχε προκαλέσει θύματα. Η ΔΟΥ Γλυφάδας μια μεγάλη εφορία εξυπηρετεί πλήθος πολιτών και την ώρα που εντοπίστηκε η χειροβομβίδα υπήρχε πολύς κόσμος.

Στο σημείο έσπευσε ομάδα από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκών του ΓΕΣ και δυνάμεις των ΤΕΕΜ, που απέκλεισαν την περιοχή.

Η χειροβομβίδα δεν καταστράφηκε αλλά πιάστηκε με ειδικό ρομποτικό μηχανισμό, και τώρα μεταφέρετε στην Αυλώνα για να καταστραφεί με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η χειροβομβίδα βρέθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο μπαλκόνι του πρώτο ορόφου του κτιρίου της ΔΟΥ στην οδό Γούναρη 227.

To ερώτημα είναι ποιος και γιατί την πέταξε. Πολίτης που τον έχει"πνίξει" η υπερφορολόγηση ή κάποιος άλλος;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF