Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Για ηθική αυτουργία σε παράβαση μυστικών πολιτείας διώκεται ο Μ. ΚαρχιμάκηςΗ δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013.
Για ηθική αυτουργία σε παράβαση μυστικών πολιτείας διώκεται ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013.
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί για το κακούργημα της παραβίασης μυστικών πολιτείας υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.

Μετά την απολογία της, η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι διοχέτευσε τέτοιου είδους απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός θα υποβάλλει και νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ, καθώς εμφανίστηκε ενώπιον του πρόσωπο το οποίο έδωσε στοιχεία για αλλοδαπό που βρισκόταν στην Ελλάδα από το 1997 έως το 2010 με άλλη ιδιότητα από την πραγματική του και όπως κατήγγειλε οργάνωσε το σύστημα υποκλοπών, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Μάλιστα, έχει αρθεί το απόρρητο υπόπτων και φέρεται να προκύπτουν στοιχεία ότι αναφέρονται σε υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο.

Μ. Καρχιμάκης: Αβάσιμα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου


Απολύτως αβάσιμα χαρακτήρισε όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος του ο πρώην υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια. Υπήρξα και παραμένω ο άνθρωπος και πολιτικός που τολμά να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, επειδή παγίως απέβλεψα στην τήρηση των δημοκρατικών αρχών και κυρίως στο σεβασμό και την διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων» δήλωσε.

«Οι ευτελείς ψευδολόγοι επιχειρούν ματαιοπονώντας να εξασφαλίσουν άλλοθι για την αμαρτωλή τους συμπεριφορά. Η εναντίον μου σκευωρία θα καταρρεύσει . Και όσοι νομίζουν ότι θα μου κλείσουν το στόμα, πλανώνται πλάνην οικτράν» κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.

newsroom naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...