Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Απέρριψε η Alpha Bank το νέο δάνειο που ζήτησε ο ΔΟΛ

            
                Σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας βρίσκεται πλέον ο ΔΟΛ μετά από άρνηση της ALPHA BANK να χορηγήσει νέο έκτακτο δάνειο το οποίο είχε ζητήσει ο ΔΟΛ.
 Στην ουσία προκρίνει ένα μοντέλο εντελώς διαφορετικό από το σημερινό με ριζικές ανατροπές στις σχέσεις εργασίας και βεβαίως την απομάκρυνση των στελεχών που στοιχίζουν σε χρήμα. Πάντως έχει ιδιαίτερη σημασία η άρνηση της ALPHA να χορηγήσει νέο δάνειο στο ΔΟΛ γιατί σηματοδοτεί την στάση των τραπεζών απέναντι στα υπερχρεωμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα.
Πρόκειται για μια απόφαση-πιλότο που θα ισχύσει για όλους   και έχει σχέση τόσο με δάνεια που έχουν σωρεύσει οι τράπεζες από εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις τα οποία ξεπερνούν το 1,5 δις ευρώ όσο και με την απόφαση της τρόικα και του ΤΧΣ να κόψει μαχαίρι τα θαλασσοδάνεια ακόμα και αν αυτά αφορούν ισχυρούς παράγοντες που στηρίζουν το σύστημα.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε συρρίκνωση ή ακόμα και κλείσιμο μικρών και μεγάλων εκδοτικών επιχειρήσεων οι οποίες είναι αδύνατο να λειτουργήσουν στο νέο οικονομικό περιβάλλον και τη δημιουργία νέων μέσων ενημέρωσης που δεν θα στηρίζονται στο δανεισμό και την πρακτική διαφήμιση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF