Σελίδες

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα ανάπτυξη ώρα μηδέν! Μπράβο στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ



Ο μεγαλύτερος μεταλλουργικός Όμιλος της Ελλάδας μεταφέρει την έδρα του και τη μετοχή του στις Βρυξέλλες. Είναι η τρίτη ελληνική επιχείρηση η οποία τον τελευταίο χρόνο μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό.
Είναι η τρίτη ελληνική επιχείρηση το τελευταίο 12μηνο που μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό, μετά την Κόκα-Κόλα και την ΦΑΓΕ. Η απόφαση για τη μεταφορά της έδρας του μεγαλύτερου μεταλλουργικού ομίλου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο οποίος καλύπτει το 10% των ελληνικών εξαγωγών, ελήφθη για δύο λόγους:
Ο πρώτος λόγος αφορά την αναζήτηση νέων δανείων προκειμένου ο Όμιλος να υποστηρίξει τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του, καθώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να τον βοηθήσει.
Ο δεύτερος λόγος είναι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής που υπάρχει στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όταν στη χώρα μας ο φόρος των επιχειρήσεων ανέρχεται στο 26%.

Παράπλευρη απώλεια αποτελεί και η έξοδος της μετοχής απο το ελληνικό χρηματιστήριο, γεγονός που θα στερήσει απο την ελληνική αγορά περί το 1 δις ευρώ - η σημερινή κεφαλαιοποίηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Στελέχη του ομίλου μιλώντας στην «Κ» υποστηρίζουν ότι δεν επηρεάζονται οι δραστηριότητες των 87 θυγατρικών επιχειρήσεων του Ομίλου. Ωστόσο, η χρηματοοικονομική εμπειρία έχει δείξει ότι στο μέλλον ο Όμιλος ενδεχομένως να μειώσει τον αριθμό των θυγατρικών του στο χρηματιστήριο, οι οποίες αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε έξι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF