Σελίδες

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το Μνημείο των Πεσόντων του Υψώματος 731 του 5ου Συντάγματος των Θεσσαλών

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του Μνημείου των ηρώων των νέων Θερμοπυλών του ”Έπους του Σαράντα”,που έπεσαν στη μάχη του Υψώματος 731 απο το ηρωικό 5ο Σύνταγμα Θεσσαλών!





Ένα καλλιτέχνημα μέσα σε ένα πάρκο αντάξιο των ηρώων που έπεσαν στο Ύψωμα 731 αποτελούμενο όπως μας είπε ο γλύπτης κ.Ριζόπουλος που μας ξενάγησε στο χώρο του μνημείου από δύο Πυραμίδες απο 17 μέτρα η κάθε μια η μία πεσμένη στο έδαφος δείχνει τον αγώνα των Ελλήνων αλλά και όρθια πυραμίδα που συμβολίζει την Ελπίδα !

Στο πίσω μέρος του μνημείου θα αναγράφονται τα 440 ονόματα των πεσόντων ηρώων του Συντάγματος των Θεσσαλών αλλά και 28 μπρούντζινους Σταυρούς αφιερωμένοι στους στους 28 αγνοούμενους που δεν βρέθηκαν ποτέ και και είναι χωρίς τάφο !

Στο εμπρός μέρος του μνημείου θα ειναι ο Πολεμιστής τραυματίας Στρατιώτης πεσμένος στο έδαφος !…Ενώ το μνημείο θα ”φυλάσεται απο δύο πολυβολεία ”!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ.Μιχαλάκης Χρήστος που σηκώνει το βάρος της κατασκευής του Μνημείου με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας ευελπιστεί να το τελειώσει το έργο πριν το Χειμώνα!

Το Πάρκο των ηρώων θα είναι ενας τόπος αναψυχής με βοηθητικούς χώρους ,παρκιν ,πρόσβαση για Αμεα αλλά και φυτά και δένδρα περιμετρικά του Πάρκου των ηρώων !

Εντός του μνημείου της και της ”πεσμένης Πυραμίδας” θα φυλάσσονται κειμήλια ,προσωπικά αντικείμενα των ηρώων αλλά και η Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος !

Η Σημαία φυλάσσεται τώρα στη ΣΜΥ μετά από την παράδοσή της δια χειρός Α/ΓΕΕΘΑ Σε τελετή Απονομής Σημαίας στον Διοικητή της Σχολής απο τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Τσέλιο Κωνσταντίνο !

Την επιθυμία και το ενδιαφέρον να τελειώσει και να παραδοθεί το Μνημείο όσο το δυνατός γρηγορότερα θα τονιστεί και στη συνάντηση που θα έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό τις επόμενες ημέρες με θέμα αποκλειστικά το Μνημείο των Πεσόντων του Υψώματος 731!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF