Σελίδες

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Στην Εθνική η FBB του Β. Ρέστη

 Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζγια την απορρόφηση από την Εθνική τράπεζα της Business Bank (FBB). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ:  «η First Business Bank (FBB) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 3601/2007, το ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της FBB και αποφάσισε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Τα προς μεταβίβαση στοιχεία παθητικού περιλαμβάνουν το σύνολο των καταθέσεων, ενώ τα προς μεταβίβαση στοιχεία ενεργητικού περιλαμβάνουν ιδίως τα δάνεια, με εξαίρεση όσα βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση. Το ποσό της διαφοράς της αξίας των μεταφερόμενων στοιχείων παθητικού και ενεργητικού καταβάλλεται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως ορίζει ο νόμος.
Η άδεια της FBB ανακλήθηκε. Η τράπεζα τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση και από το προϊόν της θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κ. Ιωάννης Γαλανόπουλος.
Οι καταθέσεις του συνόλου των πελατών της FBB είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η εξυπηρέτηση των πελατών της συνεχίζεται απρόσκοπτα».
Με βάση το σχέδιο η τράπεζα σπάει σε καλή και κακή και το υγιές τμήμα της θα περάσει στην Εθνική τράπεζα. Η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας με την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της FBB διασφαλίζει πλήρως τους καταθέτες και πελάτες στην τράπεζα αυτή.
Τα βασικά στοιχεία του υγιούς τμήματος της First Business Bank (με βάση στοιχεία 31ης Μαρτίου 2013) που αποκτήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα αφορούν σε:
- 1,4 δισ. ευρώ στοιχεία Παθητικού, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ Καταθέσεις, και 162 εκατ. ευρώ Λοιπές Υποχρεώσεις.
- 1,3 δισ. ευρώ στοιχεία Ενεργητικού, εκ των οποίων 1,2 δισ. ευρώ Χορηγήσεις μετά από προβλέψεις και 152 εκατ. ευρώ λοιπά στοιχεία Ενεργητικού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF