Σελίδες

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς οι Αθανασίου και Μπρης

Αντικαταστάθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου όρισε αντικαταστάτες τους αντεισαγγελείς Εφετών Αθηνών Παναγιώτη Αθανασίου ως τακτικό και Γαληνό Μπρη ως αναπληρωτή.
Οι Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν ζητήσει οι ίδιοι να μην ανανεωθεί η θητεία τους, καθώς θεωρούν ότι ο νέος θεσμός του Εισαγγελέα Διαφθοράς (Ελ.Ράικου) υπερκαλύπτει τις αρμοδιότητες με τις οποίες ήταν επιφορτισμένοι. Οι δύο εισαγγελείς διαχειρίζονταν μεγάλες οικονομικές υποθέσεις με πολιτική διάσταση (λίστα Λαγκάρντ, CDS, δάνεια κομμάτων κ.ά.).

Παν.Αθανασίου

Γεννήθηκε το 1955 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 11 Ιανουαρίου 1985. Ως εισαγγελέας έχει χειριστεί υποθέσεις όπως ...τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, η προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, τα επενδυτικά συμβόλαια της Interamerican International επί ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά, την υπόθεση Ζαχόπουλου και την προμήθεια φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Γαλ.Μπρης

Γεννήθηκε το 1953 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα στις 25 Μαΐου 1989. Τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη και Θάνου (για το «σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004), καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη (για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ.ευρώ, της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF