Σελίδες

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δωρεάν Πρόγραμμα υπολογισμού φόρου 2013

Το PC Magazine σε συνεργασία με την εταιρία SoftLine προσφέρει εντελώς δωρεάν στους αναγνώστες του μία πλήρη εφαρμογή συμπλήρωσης, επεξεργασίας, υπολογισμού φόρων (Ε1), και εκτύπωσης της δήλωσης μισθωμάτων ακινήτων (Ε2) για κατάθεση στην εφορία. Το πρόγραμμα Φόρου 2013 είναι ένα μοναδικό εργαλείο που σας επιτρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια το φόρο που θα κληθείτε να πληρώσετε με βάση τα εισοδήματα του 2012.

Κάντε κλικ εδώ και κατεβάστε το (DOWNLOAD).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥ

Να παραταθεί η ισχύ των κλειδάριθμων για το TaxisNet έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 ζητά η Ένωση Φοροτεχνικών
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου 

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της διαδικασίας λήψης κλειδαρίθμου δίδει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της αύξησης του αριθμού των υπόχρεων ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Φυσικών Προσώπων . 


Η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται σε 3 βήματα:

Α. Αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά
Β. Αυτοπρόσωπη παρουσία στη Δ.Ο.Υ. για έγκριση της αίτησης
Γ. Ενεργοποίηση λογαριασμού ηλεκτρονικά
1. Αίτηση εγγραφής ηλεκτρονικά
Περιγραφή Βήματος: Συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής, δηλώνοντας το όνομα (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμείτε να έχετε ως χρήστης του συστήματος. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των ελέγχων του συστήματος καταχωρείται η αίτηση λαμβάνετε σημείωμα στο οποίο αναγράφονται ο Α.Φ.Μ., η ημερομηνία και η ώρα υποβολής της αίτησης καθώς επίσης και η
προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να παραλάβετε τον κλειδάριθμο και να ολοκληρώσετε το δεύτερο βήμα.

Αναλυτικά: Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα
https://www1.gsis.gr/registration/chooseRegistrationType.htm όπου βρίσκονται οι υπηρεσίες πιστοποίησης της εφαρμογής TAXISnet και επιλέξτε «Αρχική Εγγραφή» . Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στην ιστοσελίδα www.gsis.gr και να επιλέξετε «Υπηρεσίες προς την Δημόσια Διοίκηση» και στην συνέχεια «Εγγραφή Νέου Χρήστη» και «Αρχική Εγγραφή»

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ 2013 Απαλλάσσονται από το τεκμήριο διαβίωσης 18άρηδες και άνεργοι



Συμφωνα με τον νεο φορολογικο νόμο ορίζεται ότι:


Κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο, έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Εξαιρετικά, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει οποιοσδήποτε, εφόσον προσκληθεί γι' αυτό εγγράφως από τον αρµόδιο προϊστάµενο της Δηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας.

Ποτε κανουμε Φορολογικη δήλωση το 2013


Η Φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά µε τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδοµών από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου κάθε έτους. Ως χρόνος βεβαίωσης του φόρου για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα θεωρείται ο μήνας Ιούλιος.
Ο φόρος που αναλογεί στο συνολικό καθαρό εισόδηµα καταβάλλεται σε τρεις ίσες δόσεις, έως το τέλος Αυγούστου, έως το τέλος Οκτωβρίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν ο φόρος βεβαιώνεται τους µήνες Αύγουστο και Σεπτέµβριο του οικείου οικονοµικού έτους, καταβάλλεται σε δύο δόσεις και αν βεβαιώνεται τον Οκτώβριο, σε μία δόση. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης - για εμπρόθεσμες δηλώσεις - παρέχεται έκπτωση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου.

Φορολογικος Οδηγός 2013

Αλλαζουν τα δεδομένα για ολους τους φορολογουμένους με τον νεο φορολογικο νόμο αφου με τις νέες διατάξεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2013, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους 2013 φόρους υψηλότερους απο το 2012, λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.Επίσης σημαντικη αλλαγη επερχεται στους υπόχρεους υποβολης φορολογικης δήλωσης αφου πλεον ολοι είναι υποχρεωμενοι να υποβάλους φορολογικη δήλωση.

Σας παρουσιάζουμε εναν συντομο φορολογικο οδηγό για το 2013 με τις αλλαγες του φορολογικου νομου και τις νεες κλιμακες για τους φορολογούμενους


ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Το εισόδημα από μισθούς, συντάξεις και μισθούς με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης για παροχή υπηρεσιών υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

Κλιμάκιο εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
25.000
22%
5.500
25.000
5.500
17.000
32%
5.440
42.000
10.940
Υπερβάλλον
42%





β) Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική επιχείρηση, εκτός της περίπτωσης γ) της παρούσας παραγράφου και ελευθέριο επάγγελμα υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Κλιμάκιο εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
50.000
26%
13.000
50.000
13.000
Υπερβάλλον
33%



Για νέες ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις ή νέους ελεύθερους επαγγελματίες με πρώτη δήλωση έναρξης επιτηδεύματος από 1η Ιανουαρίου 2013 και για τα τρία (3) πρώτα έτη άσκησης της δραστηριότητάς τους ο φορολογικός συντελεστής του πρώτου κλιμακίου της παραπάνω κλίμακας μειώνεται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) και μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ εισόδημα.

γ) Το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση υποβάλλεται σε φόρο με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%). Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) για το δηλωθέν εισόδημα από ατομική γεωργική επιχείρηση εφαρμόζεται αυτοτελώς η κλίμακα μισθωτών- συνταξιούχων.

δ) Τα εισοδήματα από μισθώσεις ακινήτων υποβάλλονται σε αυτοτελή φορολόγηση βάσει της παρακάτω κλίμακας:

ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ

Κλιμάκιο εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
12.000
10%
1.200
12.000
1.200
Υπερβάλλον
33%



Το ακαθάριστο ποσό από ακίνητα υποβάλλεται και σε συμπληρωματικό φόρο, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή ενάμισι τοις εκατό (1,5%). Ειδικώς, ο συντελεστής του προηγούμενου εδαφίου αυξάνεται σε τρία τοις εκατό (3%), εφόσον η επιφάνεια κατοικίας υπερβαίνει τα τριακόσια (300) τετραγωνικά μέτρα ή πρόκειται για επαγγελματική μίσθωση.

Εισόδημα από επιχειρήσεις – Εκπτώσεις δαπανών επιχειρήσεων

«Το συνολικό καθαρό εισόδημα των υπόχρεων που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, όπως αυτό προσδιορίζεται με βάση τις διατάξεις αυτού του Κώδικα, μετά την αφαίρεση των κερδών τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς καθώς και των κερδών τα οποία προέρχονται από μερίσματα ημεδαπών ανωνύμων εταιριών ή συνεταιρισμών και των κερδών από μερίδια ημεδαπής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης ή από τη συμμετοχή σε υπόχρεους που αναφέρονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 2, φορολογείται ως εξής:
Προκειμένου για ομόρρυθμες εταιρείες (Ο.Ε.), ετερόρρυθμες εταιρείες (Ε.Ε.)., κοινωνίες αστικού δικαίου που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, αστικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς καθώς και κοινοπραξίες, με την ακόλουθη κλίμακα :

Κλιμάκιο εισοδήματος
(ευρώ)
Φορολογικός συντελεστής
%
Φόρος κλιμακίου
(ευρώ)
Σύνολο
Εισοδήματος
(ευρώ)
Φόρου
(ευρώ)
50.000
26%
13.000
50.000
13.000
Υπερβάλλον
33%






Αποδείξεις 2013

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του δηλούμενου και φορολογούμενου με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικού εισοδήμα-

τος. Το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζεται δεν απαιτείται να υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες πεντακόσια (10.500) ευρώ. Οι δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί γίνονται αποδεκτές μόνον εφόσον έχουν περιληφθεί

στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζονται συνολικά και για τους δύο συζύγους και επιμερίζονται μεταξύ τους ανάλογα με το δηλούμενο και φορολογούμενο σύμφωνα με την κλίμακα της παραγράφου αυτής ατομικό εισόδημα.

Στην περίπτωση που δεν προσκομίζεται το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων αγορών, τότε ο φόρος προσαυξάνεται κατά τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων, με ανώτατο όριο τις δέκα χιλιάδες

πεντακόσια (10.500) ευρώ και του προσκομισθέντος ποσού αποδείξεων, η οποία πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 22%. Εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκόμισης αποδείξεων οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην

αλλοδαπή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα λοιπά πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου

47 του ΚΦΕ, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας, σε ψυχιατρικά καταστήματα και οι φυλακισμένοι.

Δεν μετράνε αποδείξεις που αφορούν σε δαπάνες για:


- προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, υγραερίου και φυσικού αερίου

- ενοίκια κύριας κατοικίας και ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη

- ασφάλιστρα κάθε είδους (ζωής, πυρός, μεταφορών κ.λπ.)

- αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων

- ύδρευση

- αποχέτευση

- ηλεκτρικό ρεύμα

- δημοτικά τέλη

- ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες

- νοσοκομειακή περίθαλψη

- αγορά αυτοκινήτων

- αγορά ακινήτων

- αγορά λοιπών αντικειμένων αξίας άνω των 10.000 ευρώ, που λαμβάνονται υπόψη για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος

- εισιτήρια λεωφορείων, τρένων, πλοίων και αεροπλάνων

- ταχυδρομικές υπηρεσίες

- τηλεφωνικές υπηρεσίες

- υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης

- τυχερά παιχνίδια

- τέλη κυκλοφορίας.

Για όλες τις υπόλοιπες δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών οι σχετικές αποδείξεις λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη του 25% του ετήσιου εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες.

Ποιες αποδείξεις μετρουν


Διατροφή - ποτά

Oλα τα τρόφιμα

Μη αλκοολούχα ποτά

Kαφές

Τσάι

Kακάο

Αναψυκτικά

Μεταλλικό νερό

Χυμοί

Αλκοολούχα ποτά, καπνός

Kρασιά

Μπίρες

Ούζο

Ουίσκι

Βότκα

Τσιγάρα

Πούρα

2 Ενδυση - Υπόδηση

Υφάσματα

Ρούχα

Αξεσουάρ ένδυσης

Παπούτσια

Επιδιορθώσεις υποδημάτων

Μεταποίηση ρούχων

Καθαρισμός ενδυμάτων

3 Είδη νοικοκυριού

Επιπλα

Φωτιστικά

Διακοσμητικά

Χαλιά - μοκέτες

Υφάσματα κουρτίνας

Ριχτάρια

Στρώμα

Μαξιλάρια

Σεντόνια

Κουβέρτες

Ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, φούρνοι, κλιματιστικά και θερμάστρες)

Μικρές οικιακές συσκευές

Επισκευή ηλεκτρικών συσκευών

Πιάτα - μαχαιροπήρουνα

Υαλικά

Σκεύη κουζίνας

Εργαλεία

Είδη κηπουρικής

Εξαρτήματα (π.χ. λαμπτήρες, μπαταρίες)

Είδη καθαρισμού

Οικιακές υπηρεσίες (οικιακή βοηθός, φύλαξη παιδιών στο σπίτι)

Φύλαξη και καθαρισμός χαλιών

4 Επισκευή και συντήρηση κατοικίας

Υλικά οικοδομής (π.χ. χρώματα στόκος)

Εργασίες υδραυλικού

Εργασίες ηλεκτρολόγου

Κλειδαράς

Εργασίες ελαιοχρωματιστή

5 Μεταφορές

Ανταλλακτικά αυτοκινήτου

Ελαστικά

Λιπαντικά

Πυροσβεστήρας

Καύσιμα.

Σέρβις αυτοκινήτου - μοτοσικλέτας.

Πλύσιμο αυτοκινήτου.

Βαφή αυτοκινήτου

Βουλκανιζατέρ

Μίσθωση ταξί

Μεταφορές πραγμάτων

6 Εκπαίδευση

Δίδακτρα νηπιαγωγείου - δημοτικού

Δίδακτρα γυμνασίου - λυκείου

Δίδακτρα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών

7 Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες

Ράδιο CD

Τηλεοράσεις

Δορυφορική κεραία

Αποκωδικοποιητής

Συσκευή GPS

Ψηφιακή κορνίζα

Φωτογραφική μηχανή

Βιντεοκάμερες

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

Μέσα εγγραφής ήχου - εικόνας

Επισκευές συσκευών

Μουσικά όργανα

Μεγάλα είδη αναψυχής (εξωλέμβια μηχανή, γουίντ - σέρφινγκ)

Ηλεκτρονικά παιχνίδια

Παιχνίδια (κούκλες, ποδήλατα, παζλ)

Είδη άθλησης

Ανθη

Τροφές και είδη για κατοικίδια ζώα

Κτηνιατρικές υπηρεσίες

Εισιτήρια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.ά.)

Γυμναστήρια

Σχολές χορού

Ωδεία

Μαθήματα ποδοσφαίρου - μπάσκετ

Μαθήματα κολύμβησης

Λούνα παρκ

Internet Cafe

Κινηματογράφος

Θέατρα

Μουσεία

Εκτυπώσεις φωτογραφίας

Ενοικίαση DVD

Βιβλία

Εφημερίδες

Περιοδικά

Γραφική ύλη

Σχολικά είδη

Πακέτο διακοπών

8 Εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Ταβέρνες

Ζαχαροπλαστεία

Καφενεία

Μπαρ

Νυχτερινά κέντρα

Εξοδα ξενοδοχείων

9 Διάφορα αγαθά, υπηρεσίες

Κουρεία - κομμωτήρια

Ηλεκτρική ξυριστική μηχανή

Πιστολάκι μαλλιών

Είδη ατομικής φροντίδας

Κοσμήματα - ρολόγια

Είδη ταξιδιού .

Είδη καπνιστού

Παιδικό καροτσάκι

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Οίκοι ευγηρίας

Βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι

Τραπεζικές υπηρεσίες

Υπηρεσίες χρηματιστών

Υπηρεσίες συμβούλων φορολογίας

Δικηγόροι

Εξοδα θρησκευτικών τελετών (κηδείες)

Υπηρεσίες μεσιτικών γραφείων

Αγγελίες σε εφημερίδες

Φωτοτυπίες

Ποιες αποδειξεις ΔΕΝ «μετρούν»


Στέγαση

Ενοίκια κατοικιών

Υδρευση - Αποχέτευση

Δημοτικά τέλη

Υπηρεσίες κοινοχρήστων

Συντήρηση ανελκυστήρα

Κηπουρός

Καθαρισμός πολυκατοικίας

Απόφραξη κεντρικής αποχέτευσης

Συντήρηση καυστήρα

Ηλεκτρικό ρεύμα

Υγραέριο - Φυσικό αέριο

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Κάρβουνα - καυσόξυλα


Υγεία

Φάρμακα

Φαρμακευτικά προϊόντα (π.χ. θερμόμετρο, οινόπνευμα)

Θεραπευτικές συσκευές (π.χ. ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευή μέτρ. ζαχάρου, πιεσόμετρο)

Ιατρικές υπηρεσίες

Οδοντιατρικές υπηρεσίες

Φυσιοθεραπεία

Μικροβιολογική εξέταση

Ακτινογραφία

Υπέρηχος

Τεστ ΠΑΠ - Μαστογραφία

Νοσοκομειακή περίθαλψη

Αποκλειστική νοσοκόμα


Μεταφορές - Επικοινωνίες

Αγορά αυτοκινήτων

Αγορά μοτοσικλετών

Αγορά σκαφών αναψυχής

Τέλη κυκλοφορίας

Διόδια

Εισιτήρια σε τρένα, αεροπλάνα, πλοία αστικές συγκοινωνίες

Ταχυδρομικές υπηρεσίες (δημόσιες και ιδιωτικές)

Σταθερή τηλεφωνία

Κινητή τηλεφωνία

Πρόσβαση στο διαδίκτυο

Εισφορά σε ΕΡΤ

Συνδρομητική τηλεόραση


Άλλες υπηρεσίες

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Ασφάλιση κατοικίας

Ασφάλιση υγείας

Ασφάλιστρα αυτοκινήτου - δικύκλων

Άλλες ασφαλίσεις

Φωτοβολταϊκά

Τι καταργείται με τον νεο φορολογικο νόμο


Καταργούνται τα αφορολόγητα όρια (πρόσθετα) για τα τέκνα του φορολογούμενου (2.000 € για το Α΄ τέκνο, 4.000 € για το Β΄ τέκνο, 7.000 € για το Γ΄ τέκνο κ.λπ.) και αντικαθίσταται με χορηγούμενα ειδικά επιδόματα (στήριξης τέκνων), με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

9. Καταργούνται για όλα τα φυσικά πρόσωπα οι φοροαπαλλαγές για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα κ.λπ.

Διατηρείται η έκπτωση 10% από τον φόρο και μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους για τις δαπάνες των εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης εφόσον τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος και μέχρι 3.000 €, των εξόδων διατροφής, δωρεών προς το Δημόσιο κ.λπ., δωρεών προς κοινωφελή ιδρύματα και χορηγίες.

10. Προβλέπεται μείωση από τον φόρο 200 € για τον φορολογούμενο και τα πρόσωπα που συνοικούν και τον βαρύνουν, εφόσον είναι ανάπηροι, , θύματα πολέμου, θύματα εθνικής αντίστασης κ.λπ.

11. Καταργείται η μείωση φόρου των 60 € για κάθε τέκνο μισθωτού που εργάζεται για τουλάχιστον 9 μήνες σε παραμεθόριες περιοχές.

12. Αυξάνεται η φορολογία για τους αξιωματικούς και το κατώτερο πλήρωμα του εμπορικού ναυτικού:

· Προβλέπεται αναλογικός συντελεστής 15% (από 6%) για τους αξιωματικούς.
· Προβλέπεται αναλογικός συντελεστής 10% (από 3%) για το κατώτερο πλήρωμα.

13. Θεωρείται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή από ελευθέριο επάγγελμα, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι ακόλουθες δύο (2) προϋποθέσεις:

· Έχουν έγγραφη σύμβαση με τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες τους.
· Τα φυσικά ή και νομικά πρόσωπα τα οποία λαμβάνουν τις υπηρεσίες δεν υπερβαίνουν τα τρία (3) ή εφόσον υπερβαίνουν τον αριθμό αυτό ποσοστό 75% των ακαθαρίστων εσόδων να προέρχονται από ένα (1) από τα πρόσωπα αυτά.

14. Καταργείται η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική δαπάνη (3000 € για άγαμους & 5000 € για έγγαμους) για τους φορολογούμενους που δεν έχουν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

(άρθρο 1) ισχύει από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) και μετά

Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος:

· Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε τουριστικούς τόπους και σε πόλεις ή χωριά με πληθυσμό έως 200.000 κατοίκους σε 800€ ετησίως (από 400€).

· Για νομικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική επιχείρηση και έχουν την έδρα τους σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους σε 1.000€ (από 500€).

· Για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες σε 650€ (από 500€).

· Για κάθε υποκατάστημα σε 600€ (από 300€).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF