Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ξεχωριστά οι οφειλόμενοι μισθοί

Υπεύθυνη δήλωση για να μη φορολογηθούν αμοιβές που δεν έχουν εισπραχθεί
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές τους δηλώσεις στην περίπτωση που στο εκκαθαριστικό τους εμφανίζονται μισθοί που δεν έχουν εισπράξει.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στο σχετικό κωδικό πρέπει να αναγραφεί μόνο το ποσό των μισθών που έχουν εισπράξει για το 2012. Παράλληλα, θα πρέπει να ζητήσουν από τον εργοδότη τους να εκδώσει βεβαίωση αποδοχών που αναγράφει ξεχωριστά τα ποσά που τους έχουν καταβληθεί από αυτά που δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα.
Στη βεβαίωση αποδοχών θα πρέπει να αναγράφεται στην πρώτη σειρά το συνολικό ποσό των αποδοχών που έχει εισπράξει το 2012 και στη δεύτερη σειρά το συνολικό οφειλόμενο ποσό, ώστε ο φόρος να επιβληθεί μόνο στα εισπραχθέντα. Το υπόλοιπο ποσό που δεν το έχει εισπράξει θα πρέπει ο εργαζόμενος να το δηλώσει όταν θα του καταβληθεί.
Στην περίπτωση που ο εργοδότης αρνηθεί ....να αναγράψει ξεχωριστά τα δύο ποσά, ως εναλλακτική λύση προτείνεται ο φορολογούμενος να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση στην Εφορία, στην οποία θα αναγράφει αναλυτικά τους μισθούς που εισέπραξε και τους μισθούς που του οφείλονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF