Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο “επικίνδυνος” κύριος Ζήγρας



«Kελάηδησε» ο εξάδελφος του Άκη, Νικόλαος Ζήγρας ενώπιον των Ελβετών εισαγγελέων, που κατέφτασαν στην Αθήνα για να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μέσω του τραπεζικού τους συστήματος.
«Έχω δηλώσει εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος χρήματος των πρώην υπουργών και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό», τόνισε κυνικά ο κ. Ζήγρας.
Όπως φάνηκε όμως, τα καλύτερα τα άφησε για το τέλος της απολογίας του. Αποκάλυψε πως πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, σε συνεργασία με Ελβετούς τραπεζίτες, που είχαν συστήσει «παραμάγαζα» στην Αθήνα, έκλειναν deal σε πολυτελή ξενοδοχεία για τη μεταφορά πακτωλού χρημάτων στο εξωτερικό.
«Το ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης όλου του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα. Είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά και το διαφημίζατε για πολλά χρόνια, στις επισκέψεις των Ελβετών τραπεζιτών στην Ελλάδα. Για να προσελκύσετε τα Ελληνικά μαύρα χρήματα, χρησιμοποιήσατε το private banking των τραπεζών σας, το οποίο φροντίσατε να επανδρώσετε με στελέχη που είχαν δεσμούς με την Ελλάδα». Έτσι ξεκινά το υπόμνημα που κατέθεσε στους Ελβετούς εισαγγελείς ο εξάδελφος του καταδικασθέντος πρώην υπουργού Άμυνας Νικόλαος Ζήγρας.

Μυστικές συναντήσεις σε ξενοδοχεία της Αθήνας

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου φωτογραφίζει στο υπόμνημά του, όπως προαναφέρθηκε, Έλληνες επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και πολιτικούς που με τη βοήθεια των ελβετικών τραπεζών ξέπλεναν βρόμικο χρήμα κι έστηναν παραμάγαζα στην Αθήνα. 

Ειδικότερα, αναφέρεται: «Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζετε πολύ καλά. Είστε η χώρα – πλυντήριο και προσπαθείτε να κλείσετε τα μάτια σας κάνοντας πως δε γνωρίζετε. Το ίδιο το private banking των Ελβετικών τραπεζών για να προσελκύσει πελάτες, ίδρυε υπεράκτιες εταιρείες για να χάνονται τα ίχνη των χρημάτων. Η Morgan Stanley με σύστησε στην εταιρεία Καμινάδα για να συστήσω υπεράκτιες εταιρείες για να ξεπλένονται χρήματα, φρόντιζε να δίνονται δάνεια ισόποσα των μιζών για να δημιουργούνται ψεύτικα πόθεν έσχες. Ελβετικές τράπεζες διατηρούσαν παραμάγαζα στην Αθήνα από κοινού με Έλληνες «χρηματιστές» και λάμβαναν βαλίτσες με χρήματα σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων των Αθηνών από Έλληνες πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες κτλ.».

O Άκης λάδωσε τον Ελβετό υπουργό Δικαιοσύνης

«Ή μήπως δε γνωρίζετε πως ο Αθανάσιος Απόστολος Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιώντας το όνομά μου αλληλογραφούσε με ελβετικά δικηγορικά γραφεία για να βάλει φραγμό στο άνοιγμα των λογαριασμών μου; Ή μήπως δε γνωρίζετε ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης σας για να εμποδίσει το άνοιγμα το λογαριασμών και ότι αυτός ο Υπουργός στη συνέχεια, παραιτήθηκε ή τον παραιτήσατε; Τι ψάχνετε λοιπόν εδώ; Γιατί μου ζητάτε να σας προσκομίσω τα δικαιολογητικά των συναλλαγών που πραγματοποιούσα; Ψάξατε στα αρχεία των τραπεζών σας που ξέπλεναν όλα τα μαύρα χρήματα, χωρίς να ενδιαφερθούν ποτέ για την προέλευση των χρημάτων; Υπήρξε ποτέ κανένας έλεγχος από το Κράτος σας για το πώς ένας Έλληνας ξυλέμπορος, χωρίς κανένα τιμολόγιο, με φορολογικές δηλώσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, διακινούσε δεκάδες εκατομμύρια στις τράπεζες σας εξαργυρώνοντας επιταγές από εμπόρους όπλων;» αναρωτιέται στη συνέχεια ο Νικόλαος Ζήγρας επιρρίπτοντας ευθύνες στις Ελβετικές τράπεζες, αλλά και Αρχές.

«Το ελβετικό κράτος περιθάλπει τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου»

Επίσης, κατηγορεί το ελβετικό κράτος για περίθαλψη των μεγαλύτερων λαμογιών του τραπεζικού κόσμου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ δήλωσα εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση του Α. Α. Τσοχατζόπουλου και ζήτησα συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος που οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλποντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει με τη σειρά του συγνώμη από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Ελληνικό λαό. Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων, πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο». 

«Το ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης του 80% του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα»

Συνεχίζοντας την εξαπόλυση ευθυνών στους Ελβετούς, ο Ν. Ζήγρας παραθέτει στο υπόμνημά του στοιχεία, που σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύουν πως οι Αρχές της χώρας γνωρίζουν ότι οι Ελβετοί τραπεζίτες αυτοδιαφημίζονται για την ικανότητα παροχής ενός αξιοπρεπέστατου «πλυντηρίου» βρόμικου χρήματος.

«Επειδή κάποιοι φροντίζουν πάντα να διαρρέουν αυτά που καταθέτω και να διαρρέουν διαστρεβλωμένα, θα σας αναφέρω εγώ ο ίδιος κάποια σημεία από την έγγραφη κατάθεση που έδωσα στους Ελβετούς ανακριτές. Το Ελβετικό κράτος είναι αποδέκτης του 80% του μαύρου χρήματος από την Ελλάδα, είναι το κράτος που ξεπλένει τα μαύρα χρήματα ανεξαρτήτου προέλευσης. Είναι κάτι το οποίο το Ελβετικό κράτος γνωρίζει πολύ καλά, είναι κάτι που διαφήμιζαν οι Ελβετοί τραπεζίτες στις επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Οι ένοχοι για το ξέπλυμα του ελληνικού μαύρου χρήματος βρίσκονται στην Ελβετία και τους γνωρίζει πολύ καλά η Ελβετία. Η Ελβετία είναι η χώρα – πλυντήριο», τονίζει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Να επιστρέψουν οι Ελβετοί τα χρήματα στους Έλληνες»

Τέλος, καλεί την Ελβετία να επιστρέψει τα χρήματα που «ξεπλύθηκαν» στα τραπεζικά της ιδρύματα, στον ελληνικό λαό: «Το Ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα χρήματα, με πρώτα τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF