Σελίδες

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Αυξημενα διοδια απο σημερα



Από σήμερα τίθενται σε ισχύ αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, όπως ανακοίνωσε η παραχωρησιούχος κοινοπραξία Νέα Οδός.
Οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν κατά 60% ακριβότερα διόδια στις Αφίδνες, καθώς το αντίτιμο από2,10 ευρώ θα αυξηθεί στα 3,35 ευρώ. Σχεδόν ένα ευρώ ακριβότερα θα πληρώνουν οι οδηγοί και τα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι, καθώς το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.
Κατά 55 λεπτά αυξάνεται η τιμή στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας, στα οποία πλέον οι οδηγοί ΙΧ θα πρέπει να καταβάλλουν 1,45 ευρώ από 90 λεπτά που πληρώνουν τώρα, ενώ κατά 25 λεπτά αυξάνεται το αντίτιμο στα πλευρικά διόδια Οινοφύτων.

Περίπου 50% αυξάνεται το αντίτιμο στα μετωπικά διόδια της Θήβας, καθώς οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν από την Πέμπτη 3,95 ευρώ από 2,55 ευρώ που πληρώνουν τώρα, ενώ αύξηση 55 λεπτών θα ισχύσει και στα πλευρικά διόδια της Θήβας στα οποία το αντίτιμο διαμορφώνεται στα 1,55 ευρώ από 1 ευρώ.

Σχεδόν 60% είναι το ποσοστό αύξησης τόσο στα μετωπικά όσο και στα πλευρικά διόδια της Τραγάνας, με το αντίτιμο για τα πρώτα να ανεβαίνει στα 3,9 ευρώ από 2,45 ευρώ ενώ για τα πλευρικά διόδια θα φθάσει τα 3,15 ευρώ από 2 ευρώ που είναι σήμερα.

Mε βάση τις νέες τιμές, στις Αφίδνες, τα φορτηγά θα πληρώνουν 8,45 ευρώ και οι νταλίκες 11,85 ευρώ. Στη Θήβα 9,85 ευρώ τα φορτηγά, 13,85 ευρώ οι νταλίκες και στην Τραγάνα 9,85 ευρώ τα φορτηγά 13,75 ευρώ οι νταλίκες. Ανάλογες είναι και οι αυξήσεις στα πλευρικά διόδια για τα φορτηγά και τις νταλίκες.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του αντιτίμου των διοδίων, η Νέα Οδός ενεργοποιεί και νέα εκπτωτική πολιτική για τους συχνούς χρήστες στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων. Το ποσοστό έκπτωσης ξεκινά από 5% από την πρώτη έως και τη δέκατη διέλευση και θα φθάνει έως και το 50% για περισσότερες από 50 διελεύσεις το μήνα από τους σταθμούς αυτούς.

Με λίγα λόγια. Πήγαινε και έλα στη Θεσσαλονίκη ένας κυνηγός θα πρέπει να πληρώσει 56 ΕΥΡΩ.Ίσως λιγότερα χρήματα από ότι θα χρειαστεί για καύσιμα και περιπού το 1/3 των χρημάτων που δίνει για την άδεια θήρας.Είναι τραγικό!!!!!!!



Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «την Τετάρτη 5.2.2014 και από ώρα 00:01 θα πραγματοποιηθεί έναρξη λειτουργίας Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών προς βεβαίωση παραβάσεων μη καταβολής διοδίου τέλους σε Σταθμούς Διοδίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου».


Κατά πληροφορίες, οι συσκευές αυτές θα «φωτογραφίζουν» τους παραβάτες όπως γίνεται με τις τροχονομικές παραβάσεις και η κλήση θα επιδίδεται στον παραβάτη ταχυδρομικώς.

Ειδικότερα οι συσκευές θα λειτουργούν στο 26ο χιλιόμετρο στα διόδια Ελευσίνας, στο 33ο χιλιόμετρο στον πλευρικό σταθμό διοδίων του κόμβου 3 Νέας Περάμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στο 41ο χιλιόμετρο στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων κόμβου 5 Πάχης στα ρεύματα κυκλοφορίας προς Αθήνα και προς Κόρινθο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε βάρος των παραβατών επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων ευρώ, καθώς και το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για είκοσι ημέρες, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 29 παρ. 10 και 103 παρ. 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Αυξημένα διόδια για όσους πληρώνουν με μετρητά

Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου οι τιμές των διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου για τους ταξιδιώτες που θα πληρώνουν τοις μετρητοίς. Έτσι, εάν οι οδηγοί θέλουν να αποφύγουν την καταβολή του αυξημένου ποσού, θα πρέπει να προμηθευτούν πομποδέκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για ένα ΙΧ από 2,70 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 3,5 ευρώ για όσους πληρώνουν μετρητά.

Όπως ανακοίνωσε η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε από τις 00:01 της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2014, «αυξάνονται οι τιμές διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, μόνο για όσους πληρώνουν μετρητά».

«Για όλους τους ηλεκτρονικούς χρήστες (όλων των κατηγοριών οχημάτων) που διαθέτουν πομποδέκτη, είτε της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, είτε των συνεργαζόμενων διαλειτουργικών αυτοκινητοδρόμων, οι τιμές διοδίων στην Πελασγία και το Μοσχοχώρι παραμένουν ίδιες με σήμερα» σημειώνει η εταιρία.

«Αναλυτικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων μέσω του πομποδέκτη eway που διατίθεται δωρεάν μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ή στο τηλέφωνο 2410 741440» αναφέρει.

Πηγή : ΒΗΜΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF