Σελίδες

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΚ Citigroup για Ελλάδα: Στο -11,5%(!) η ύφεση το 2014 - Μόνο ένα γενναίο «κούρεμα» μπορεί να μας σώσει

«Μόνο με ένα νέο, γενναίο haircut μπορεί το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο», υποστηρίζει η Citigroup, στη νέα 48σέλιδη έκθεσή της "Global Economic Outlook and Strategy", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει η ιστοσελίδα www.bankingnews.gr.
«Η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μη βιώσιμη», διαμηνύει ο Giada Giani, κορυφαίος αναλυτής της Citigroup και εις εκ των συντακτών της εν λόγω έκθεσης. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Giani, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχει καταβάλει η ελληνική πλευρά κι ενώ έχει ήδη μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί από τους δανειστές της, τα δημόσια οικονομικά της χώρας δεν έχουν ακόμη πάρει την ανιούσα.
«Μόνο με ένα νέο, μεγάλο haircut στα ομόλογα που διακρατεί η Ευρωζώνη, το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο», επαναλαμβάνει ο οίκος, αναφερόμενος επί της ουσίας στο ελληνικό χρέος που κατέχει ο επίσημος τομέας (ήτοι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ). Πρόκειται για το γνωστό OSI. 
Κατά τη Citigroup, η συνεχιζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή που ακολουθεί η Ελλάδα θα της στοιχίσει: Επιπλέον 5% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος, 2013, και επιπλέον 2,2% για το 2014.

Ειδικότερα, οι εκτιμήσεις της Citigroup για την πορεία της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα έτη έχουν ως εξής:
2013: -6,5%
2014: -11,5%
2015: -3,6%
2016: 1,6%

Να σημειωθεί εδώ πως η εκτίμηση της Citirgroup για ύφεση 11,5% (!!) το 2014 δικαιολογείται από την πάγια θέση της πως αυτό θα είναι και το έτος που η Ελλάδα θα αναγκαστεί τελικά να αποχωρήσει από το ευρώ. Oπότε, σύμφωνα πάντα με τον οίκο, η ύφεση της τάξης του 11,5% θα αντανακλά τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας στη μετά... ευρώ εποχή.
http://www.imerisia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF