Σελίδες

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Δεν επίκεινται αλλαγές στο ΣΔΟΕ – σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ



Τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών έρχονται στον απόηχο απόρρητης έκθεσης του ΔΝΤ και της Κομισιόν, μέσω της οποίας ασκείται σφοδρή στον ελληνικό φοροελεγκτικό μηχανισμό.
«Δεν επίκεινται αλλαγές στο θέμα λειτουργίας του ΣΔΟΕ» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Αναφερόμενος στην απόρρητη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της οποίας ασκείται δριμύτατη κριτική στον ελληνικό φοροελεγκτικό μηχανισμό, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, το ΥΠΟΙΚ τονίζει τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί έως τώρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης.

Όπως σημειώνουν οι ελληνικές Αρχές, τον Ιανουάριο επετεύχθη αύξηση της τάξης του 70% στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται η «επιταχυνόμενη» πρόοδος στην ολοκλήρωση ελέγχων σε πρόσωπα μεγάλου πλούτου, αλλά και οι έλεγχοι για πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σκληρή κριτική από ΣΥΡΙΖΑ

Η επίμαχη έκθεση του ΔΝΤ και της Κομισιόν απετέλεσε αιτία δριμεία κριτικής κατά της κυβέρνησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να σημειώνει ότι η έκθεση αναδεικνύει «τις τραγικές ευθύνες της συγκυβέρνησης» και επιβεβαιώνει «την έλλειψη πολιτικής βούλησης, την ανικανότητα και κυρίως τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει, μεταξύ άλλων, εάν «θα αναλάβει τις ευθύνες, για την κατάσταση που εμφανίζει η έκθεση;», αλλά και τη Δικαιοσύνη να «μελετήσει την συγκεκριμένη έκθεση και να εξετάσει πιθανές ευθύνες, από την απώλεια φόρων και την διάλυση κρατικών υπηρεσιών».




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF