Σελίδες

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα φανεί το πόσα "ψάρια" έπιασε ο ΣΔΟΕ H Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων έχει διασυνδέσει τα προγράμματα Elenxis και Taxisnet



Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει το υπουργείο Οικονομικών τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία για τις εισπράξεις από το πρόγραμμα "Θέρος 2013" του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια του οποίου έχουν διεξαχθεί από τις αρχές του καλοκαιριού χιλιάδες έλεγχοι πανελλαδικά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
H Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Εσόδων έχει διασυνδέσει τα προγράμματα Elenxis και Taxisnet και έχει μια διαρκώς εικόνα για τα έσοδα από τα φορολογικά πρόστιμα και παραβάσεις που βεβαιώνει το ΣΔΟΕ και τα οποία εισπράττουν οι εφορίες. Ωστόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν προχωρούν σε ανακοινώσεις και ξεκαθαρίζουν πως αυτές θα γίνουν στα τέλη του επόμενου μήνα.
Μέχρι πρόσφατα παρά τα πρόστιμα και τις αυστηρές κυρώσεις ακόμα και όταν οι υποθέσεις οδηγούσαν στα δικαστήρια και τελεσιδικούσαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν κατάφερναν να εισπράξουν ούτε το 5% από τα χρωστούμενα.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πως κατά την εκδίκαση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων φοροδιαφυγής, τα δικαστήρια έχουν
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF