Σελίδες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μεγάλη πτώση στις βάσεις -η Ιατρική κάτω από 19.000 μόρια

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Καταγράφηκε γενική πτώση στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές), ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές με εξαίρεση της σχολές Ικάρων και Ευελπίδων που έμειναν σταθερές.
Ανοδο παρουσίασαν, επίσης οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων και διοίκησης τουριστικών επιχειρήσεων.
Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η πτώση και στις οικονομικές σχολές.
Καθοδική ήταν η πορεία των βάσεων στις νομικές σχολές (στην Αθήνα η μείωση ήταν της τάξης των 408 μορίων), καθώς και στις πολυτεχνικές σχολές (959 μόρια ήταν η πτώση στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών της Αθήνας).
Το ρεκόρ πτώσης σημειώθηκε στη Σχολή Ιταλικής Γλώσσης και Φιλολογίας (5.023) μόρια, ενώ η μεγαλύτερη πτώση σε σχολή των δύο μεγάλων αστικών κέντρων χωρίς ειδικά μαθήματα εισαγωγής καταγράφηκε στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1809 μόρια).
Αντίθετα, ρεκόρ ανόδου σημείωσε η Μουσική Σχολή Αθήνας όπου η βάση εισαγωγής εκτοξεύθηκε κατά 6.670 μόρια.
Συνολικά 28 τμήματα έμειναν σταθερά, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν φέτος και 28 νέα τμήματα προερχόμενα από συγχωνεύσεις της «Αθηνάς» που δεν είναι συγκρίσιμα.
Συνολικά 26 τμήματα έχουν εφέτος εισακτέους με βαθμολογίες άνω των 18.000 μορίων, δηλαδή ένα 5,75% του συνόλου τους (ενώ πέρυσι ήταν 8%). Αντίθετα, κάτω των 10.000 μορίων βρέθηκαν εφέτος 119 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (πέρυσι ήταν 81 τμήματα).
Στα ΤΕΙ καταγράφηκαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρυσι, με τα τμήματα «πρώτης γραμμής» να καταγράφουν άνοδο. Αντίθετα σε άλλα τμήματα έχουμε εφέτος πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας:
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).
Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΛ. 
1. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%
2. Εσπερινά Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 90%
3. Ημερήσια Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ(Β) του 10%
4. Ημερήσια ΕΠΑΛ(Α) 
5. Εσπερινά ΕΠΑΛ(Α)
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ 2013-2012
1. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 90%
2. Για Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα του 10%
3. Για Τεχνολογικά Ιδρύματα του ΕΠΑΛ(Α)
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF