Σελίδες

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πεντακόσιοι αστυνομικοί και εφοριακοί εισβάλλουν στη Deutsche Bank για να πιάσουν 25 υπαλλήλους

Εφοδο στα κεντρικά της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη έκανε η γερμανική αστυνομία στα πλαίσια έρευνας σε βάρος τουλάχιστον 25 στελεχών της τράπεζας τα οποία θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια σε φοροδιαφυγή ύψους πολλών εκατοντάδων εκ. Ευρώ. Για πέντε από τα στελέχη της Deutsche Bank εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Συνολικά 500 αστυνομικοί και εφοριακοί συμμετέχουν στις έρευνες που επεκτάθηκαν σε σπίτια και γραφεία στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο. Αφορμή για τις επιχειρήσεις των διωκτικών αρχών αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση συνεργάτη της Deutsche Bank που κατηγορείται για φορολογική απάτη στα συμφραζόμενα πωλήσεων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων από επιχειρήσεις.

Στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διώξεως του Εγκλήματος (BKA), της Αρχής Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες σε βάρος 25 ατόμων με την υποψία της κακουργηματικής φοροδιαφυγής, ξεπλύματος χρημάτων και υπόθαλψης εγκληματία.
Στελέχη της Deutsche Bank φέρονται να συνέργησαν στην κατακράτηση φόρου κύκλου εργασιών ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται έρευνες, οι οποίες έχουν αρχίσει την άνοιξη του 2010 και διαβεβαίωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF