Σελίδες

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Παρέδωσε η Γαλλία τη λίστα Λαγκάρντ



Τη λίστα Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το υπουργείο Οικονομικών από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών. Η λίστα διαβιβάστηκε αμέσως στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα παρελήφθη από τριμελή ομάδα, η οποία μετέβη στο Παρίσι για το σκοπό αυτό και παραδόθηκε στο γραφείο του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα ώστε να υπάρξει αντιπαραβολή της με αυτήν που ήδη κατέχει και περαιτέρω διερεύνησή της όλης υπόθεσης.
Η λίστα, με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων καταθετών στην HSBC της Ελβετίας, είχε δοθεί από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταθέτοντας στη Βουλή δήλωσε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το αρχικό cd που του παραδόθηκε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αντιδράσει έντονα στα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί αλλοίωσης της αρχικής λίστας. «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας», είχε πει, διευκρινίζοντας πως «έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD». «Ζήτησα», εξήγησε, «να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές».

Όπως είπε, ο ίδιος έδωσε το usb στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη. «Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι», υποστήριξε και πρότεινε «να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».
http://www.naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF