Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοφανής πολιτικά και θεσμικά είναι η χωρίς προσχήματα εξέγερση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εναντίον της αντικατάστασης και στελεχών του ΣΔΟΕ και επικεφαλής εφοριών, οιονδήποτε λόγο κι αν επικαλούνται. Όχι γιατί κάποιοι απ’ τους απομακρυνόμενους μπορεί να αδικούνται, ούτε επειδή έχουν ή δεν έχουν πιάσει τους στόχους τους, και ανεξάρτητα απ’ το ότι επιβάλλεται -για ευνόητους λόγους- η εναλλαγή σε αυτές τις «πολυχρηστικές θέσεις». Η αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικά αδιανόητη γιατί θέλει να επιβάλλει θεσμικά την «διακομματική» αποδοχή… ή το μοίρασμα των «κρίσιμων» θέσεων του Δημοσίου σε κάθε κόμμα ανάλογα με τους εκάστοτε συσχετισμούς.
Και ειλικρινά δεν υπάρχει ένας Έλληνας που να μην αναρωτιέται πώς ξαφνικά, κάνουν «χαμό» για τις μετακινήσεις συγκεκριμένων εφοριακών ενώ σφυρίζουν αδιάφορα για το «θάψιμο» της λίστας Λαγκάρντ! Ένα θέμα όπου κατά σύμπτωση κάποιοι απ’ τον υπάρχοντα φοροελεγκτικό μηχανισμό συνέπραξαν με πολιτικούς για να μην ελεγχθούν ποτέ τα ονόματα απ’ την λίστα της HSBC. Βλέπουμε δηλαδή να συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, που όμως και στην περίπτωση των υπαλλήλων της Βουλής προδίδουν ότι τα κόμματα εξουσίας δεν αλλάζουν νοοτροπία. Θέλουν τους «ημέτερους» στις καίριες θέσεις για προφανείς λόγους.

Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι απομακρυνόμενοι εφοριακοί είναι οι καλύτεροι που ‘χουν περάσει ποτέ απ’ την χώρα, η εναλλαγή αρμοδιοτήτων ανα τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η υπ' αριθμόν ένα προϋπόθεση για να παταχθεί η διαφθορά, το πιο κρίσιμο πρόβλημα της Ελλάδας. Εάν οι αντιδρώντες είχαν ένσταση για το α' ή β' πρόσωπο, το θέμα θα μπορούσε και θα πρέπει να συζητηθεί. Αλλά η καθολική τους αντίδραση «επί της αρχής» στέλνει ένα και μόνο μήνυμα. Κάθε κόμμα, θέλει τους δικούς του εφοριακούς, για τους δικούς του λόγους. Αν έτσι το πάνε, χειρότερα δεν γίνεται.
Αν η κυβέρνηση υποχωρήσει στον απροκάλυπτο πολιτικό εκβιασμό, όχι μόνο πυροβολεί τα πόδια της, αλλά μπορεί στο τέλος να καταλήξει θύμα των σκανδάλων των άλλων. Υπάρχει λύση: Ας βάλουν όποιους θέλουν εκτός απ' αυτούς που αποφασίστηκε να φύγουν. Καθότι για να 'χουν τέτοιες «πλάτες» έχουν πολλούς λάκκους οι «φάβες».
http://www.protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF