Σελίδες

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Διευκρινίσεις με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο

Με την αρ. ΔΕΛ1059085 ΕΞ 2011/14-4-2011 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών συστάθηκαν 49 ειδικά συνεργεία ελέγχου 1.750 φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, στα οποία υπηρετούσαν 98 ελεγκτές, 17 προϊστάμενοι και η έδρα τους βρισκόταν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν ως προς το χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων των υποθέσεων αυτών και προκειμένου να.... επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, έχει ήδη ανατεθεί, από τις 11 Οκτωβρίου 2012, με την υπ’αριθμ. ΔΕΛ Α 1139975 ΕΞ 2012 (ΦΕΚ Β' 2756/11-10-2012) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων στα ΔΕΚ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συγκέντρωση των ελέγχων, την επίσπευσή τους και τη βεβαίωση των αντιστοιχούντων φόρων. Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατός ο καλύτερος συντονισμός και η ταχύτερη δυνατή επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.
Σημειώνεται ότι ο έλεγχος των εκκρεμών υποθέσεων συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή και έχει ανατεθεί στους ίδιους ελεγκτές που απασχολούνταν στα ειδικά συνεργεία, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωσή του χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Επιπροσθέτως τα συνεργεία αυτά ενισχύθηκαν με πενήντα άτομα από 8 Νοεμβρίου 2012 με απόφαση του Υφυπουργού.
Με εντολή του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να γίνει η συλλογή στοιχείων ως προς την ενδεχόμενη τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν στη διαρροή απόρρητων φορολογικών στοιχείων, όπως επίσης να γίνει ο προσδιορισμός των προσώπων που τυχόν ευθύνονται, καθώς και η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτά έχουν τυχόν τελεσθεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF