Σελίδες

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!!


Το παρόν άρθρο συντάχθηκε απο τον Θωμά Τσιγώνια.
         
   Με όλο τον σεβασμό απευθύνομαι στην Ελληνική κυβέρνηση τους συμβούλους της , στους δημοσιογράφους που μπορούν να διαδώσουν αυτές τις προτάσεις, σε όλους τους Έλληνες που είναι ρεαλιστές και δεν περιμένουν τους άλλους να τους σώσουν, που δεν δέχονται την καθημερινή απαξίωση της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού.
       
 Κατά την γνώμη μου, μερικά μόνο από τα μέτρα που θα έπρεπε να προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση στην ΤΡΟΙΚΑ με απώτερο στόχο, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας , την μείωση της ανεργίας , την αύξηση των εσόδων του κράτους, και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι:  

Α) Μέτρα που αφορούν το Υπουργείο Οικονομίας 

1.) Μείωση των συντελεστών φορολογίας και σταθερό φορολογικό περιβάλλον :

  α) Α.Ε. & ΕΠΕ Στο 15% στα δηλωθέντα κέρδη και 15% στο μέρισμα
  β) Προσωπικές εταιρείες ΟΕ ΕΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ κ.λ.π. ΦΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 15% στα πρώτα 50.000,00 € και 25% στα κέρδη πάνω από 50.000.
  γ) Φόρος φυσικών προσώπων 12.000 Αφορολόγητο Συν 1.500 για κάθε παιδί για τα πρώτα δύο παιδιά 5.000 για το τρίτο και 2.000 για κάθε παιδί πέραν του τρίτου.
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ το 40% του δηλωθέντος εισοδήματος μέχρι 30.000 αλλιώς πρόσθετος φόρος 10% επί της διαφοράς των αποδείξεων που όφειλε να συγκεντρώσει και δεν συγκέντρωσε.            

2.) Καθολικό ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους
    Κατασκευή απλής ηλεκτρονικής φόρμας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ που θα ενημερωθεί από όλους εμάς προσωπικά με όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία ΑΚΙΝΗΤΑ - ΜΕΤΟΧΕΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ή άλλα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    Το αρχείο αυτό θα είναι προσωπικό και θα έχει πρόσβαση ο κάθε φορολογούμενος και θα το ενημερώνει κάθε χρόνο με την υφιστάμενη περιουσιακή του κατάσταση κατά την 1/1 κάθε έτους.
     Το αρχείο αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα με το εισόδημα που δηλώνεται στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
     Η πρόσβαση του κάθε εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου θα καταγράφεται και θα γίνεται μόνο μετά από αιτιολογημένη εντολή.
     Τα αρχεία αυτά θα επεξεργάζονται από την Γ.Γ.Π.Σ. και θα εκδίδονται εντολές σε ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών όπου εντοπίζονται ουσιαστικές διαφορές .
    Σε ειδικό τμήμα της ηλεκτρονικής φόρμας θα καταγράφεται το Α.Φ.Μ. του ελεγκτή η περίοδος που έλεγξε και η διαφορά αποκρυμμένου εισοδήματος που καταλόγισε.  

3.) Μείωση των συντελεστών φορολογίας στο Φ.Π.Α.   
      Στο 19% στο 9% και στο 4,5%
Άμεση αλλαγή του τρόπου καταβολής του Φ.Π.Α. στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις Το Φ.Π.Α. θα καταβάλλεται στην γένεση της φορολογικής υποχρέωσης και θα μετακυλίζεται στον τελικό καταναλωτή με την μέθοδο του συμψηφισμού, αυτό το μέτρο θα μεγιστοποιήσει την απόδοση του Φ.Π.Α.
   Με απλά λόγια το Φ.Π.Α. θα καταβάλλεται άμεσα από τον αγρότη τον βιοτέχνη τον εισαγωγέα των φορολογικό αντιπρόσωπο της κάθε ξένης επιχείρησης που διενεργεί απευθείας πωλήσεις στην ΕΛΛΑΔΑ ενώ εμφανίζεται ως κάτοικος εξωτερικού.
    Κανένα έμβασμα για πληρωμή τιμολογίων σε ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ δεν θα γίνεται από τις τράπεζες αν προηγουμένως δεν προσκομίζεται στην τράπεζα η έκτατη δήλωση Φ.Π.Α. με την καταβολή του Φ.Π.Α. για τα τιμολόγια εισαγωγής.
   Επίσης θα ελέγχονται οι εισαγωγικές επιχειρήσεις μέσο τον διασταυρώσεων του VIES
   Τέλος να υποχρεωθούν σε τήρηση βιβλίου αποθήκης για τα εισαγόμενα αγαθά όλες οι επιχειρήσεις που κάνουν εισαγωγές.

ΣΧΟΛΙΟ:
    Αυτή η πρόταση , και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ - ΓΕΩΡΓΙΑΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ , τουλάχιστον στην εσωτερική αγορά της αλλά και εξουδετερώνει την φοροδιαφυγή .
   Επισημαίνω ότι με το ισχύων καθεστώς στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις , η αγορά αγαθών από ελληνικές βιοτεχνικές ή βιομηχανικές επιχειρήσεις σημαίνει και άμεση καταβολή του Φ.Π.Α. , ενώ όταν εισάγονται τα ίδια αγαθά που μπορούν να παράγουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις από χώρες της ΕΟΚ ( Ενδοκοινοτικές αποκτήσεις) δεν καταβάλεται το Φ.Π.Α. , αλλά θα καταβληθεί στο μέλλον, εφόσον εκδώσουν οι εισαγωγικές επιχειρήσεις φορολογικό στοιχείο κατά την πώληση αυτών. Το γεγονός αυτό σημαίνει αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγωγέων σε σχέση με τους εμπόρους που αγοράζουν προϊόντα από την Ελλάδα και ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε στην πτώχευση της Ελληνικής βιοτεχνικής και βιομηχανικής ακόμα και της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα , και στο όργιο της φοροδιαφυγής που διενεργείτε ακόμα και σήμερα, ενώ εμείς κυνηγάμε τις αποδείξεις.
    Το μέτρο αυτό είναι ο μόνος τρόπος που θα επιφέρει την επανεκκίνηση της Ελληνικής παραγωγικής μηχανής και κατ΄ επέκταση της Ελληνικής Οικονομίας, δεν αρκεί το μισθολογικό και εργατικό κόστος , που έχει συρρικνωθεί , πρέπει να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις να γυρίσουν οι έλληνες επιχειρηματίες τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα , που το ισχίων καθεστώς τους έκανε να τις μεταφέρουν στην Βουλγαρία και να εισάγουν την παραγωγή τους στην Ελλάδα σαν ενδοκοινοτικές αποκτήσεις.
     Σε όσους σας πουν ότι τον χειρισμό αυτό στο Φ.Π.Α. των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων δηλαδή της μη άμεσης καταβολής του Φ.Π.Α. στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις την επέβαλε η ΕΟΚ , θα ήθελα να σας τονίσω ότι η 6 η ΟΔΗΓΙΑ της ΕΟΚ στην οποία στηρίχθηκε ο αρχικός Ν.1642/1986 για την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα που αντικαταστάθηκε με το Ν.2859/2000, σύμφωνα με το παρακάτω απόσπασμα της που παραθέτω αυτούσιο αναφέρει :                      
« Υπόχρεοι του φόρου
Στο εσωτερικό καθεστώς, ο ΦΠΑ οφείλεται ανάλογα με τις διαφορετικές περιπτώσεις:
· από τον υποκείμενο στο φόρο ο οποίος πραγματοποιεί φορολογητέα πράξη και πραγματοποιείται από υποκείμενο στο φόρο που είναι εγκατεστημένος στο εξωτερικό, τα Κράτη μέλη δύνανται να εκδίδουν διατάξεις, οι οποίες να προβλέπουν ότι ο φόρος οφείλεται από άλλο πρόσωπο. Δύναται ιδίως να ορίζεται προς τον σκοπό αυτό ο φορολογικός αντιπρόσωπος ή το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται η φορολογητέα πράξη. Τα κράτη μέλη δύνανται να προβλέπουν ότι πρόσωπο άλλο από τον υπόχρεο του φόρου είναι αλληλεγγύως υπεύθυνο για την καταβολή του ΦΠΑ·
· από τον λήπτη μιας υπηρεσίας παρεχομένης από υποκείμενο στον φόρο εγκατεστημένο στο εξωτερικό. Εντούτοις, τα Κράτη μέλη δύνανται να ορίζουν, ότι ο παρέχων την υπηρεσία είναι αλληλεγγύως υπεύθυνος για την καταβολή του φόρου·
· από κάθε πρόσωπο που αναγράφει τον φόρο προστιθεμένης αξίας σε τιμολόγιο ή άλλο έγγραφο που επέχει θέση τιμολογίου. 
Κατά την εισαγωγή ο ΦΠΑ οφείλεται από το πρόσωπο ή τα πρόσωπα τα οποία ορίζονται ή αναγνωρίζονται ως οφειλέτες του φόρου από το κράτος μέλος εισαγωγής.
Η οδηγία επιβάλλει επίσης υποχρεώσεις για τους εν λόγω υπόχρεους, στο εσωτερικό καθεστώς ή κατά την εισαγωγή. Για παράδειγμα, κάθε υποκείμενος στο φόρο δηλώνει την έναρξη, τη μεταβολή ή την παύση των δραστηριοτήτων του ως υποκειμένου στο φόρο. Κάθε υποκείμενος στο φόρο οφείλει να τηρεί επαρκώς λεπτομερείς λογιστικές καταχωρήσεις, ώστε να καθίσταται δυνατή η εφαρμογή του ΦΠΑ και ο έλεγχός του εκ μέρους των φορολογικών αρχών. Οι υποχρεώσεις αυτές επιτρέπουν επομένως την καλή εφαρμογή του φόρου. »
Επόμενος σύμφωνα με το παραπάνω τμήμα της 6ης ΟΔΗΓΙΑΣ της ΕΟΚ στην οποία στηρίχτηκε και η εφαρμογή του Φ.Π.Α. στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι ήταν πολιτική απόφαση για ενίσχυση των εισαγωγέων σε βάρος της εθνικής οικονομίας ο τρόπος φορολόγησης των Ενδοκοινοτικών Αποκτήσεων στην Ελλάδα που ήταν κατά την γνώμη μου ένας από του κυριότερους λόγους που οδήγησε στην συρρίκνωση της Ελληνικής Βιοτεχνίας και Ελαφριάς Βιομηχανίας που είχαμε στον τόπο μας της δεκαετία του 1980.  
4.) Είσπραξη ληξιπροθέσμων   
        Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια γενναία ρύθμιση ανάλογη με την φοροδοτική ικανότητα του κάθε χρεώστη χωρίς περιορισμό στις δόσεις και με διαγραφή προσαυξήσεων.
        Η δόση να μην υπερβαίνει το 1/3 του οικογενειακού εισοδήματος του ώστε να δίνει την δυνατότητα στον χρεώστη να μπορεί να το πληρώνει .
        Σε περίπτωση που μένει άνεργος και χωρίς επαρκή για την επιβίωσή του οικογενειακό εισόδημα να μπαίνουν σε αναστολή οι δόσεις για την εξόφληση του χρέους του.
       Άμεση δέσμευση όλων των ακινήτων όχι μόνον των δικών του αλλά και της γυναίκας του και τον παιδιών του για την εξόφληση του χρέους του.
Σε ειδικές περιπτώσεις να δίνεται η δυνατότητα μετά από έρευνα για δέσμευση ακινήτων και λοιπών συγγενικών προσώπων όπως πρώην συζύγων , αδερφών ή γονέων του οφειλέτη όταν διαπιστώνεται στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία δυσανάλογη με τα δηλωθέντα φορολογηθέντα εισοδήματά τους.             
      Ειδική επιτροπή του υπουργείου θα εξετάζει και θα αποφασίζει την αποδέσμευση των ακινήτων εφόσον αιτιολογημένα η απόκτησή τους δεν έχει σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα του χρεώστη.
      Τέλος τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν θα ρυθμιστούν ή που θα δημιουργηθούν από την μη ορθή τήρηση της νέας ρύθμισης , θα είναι άμεσα απαιτητά από το τραπεζικό σύστημα
(ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ –ΠΛΗΡΩΜΕΣ-ΕΠΙΤΑΓΕΣ ) Θα αφαιρούνται άμεσα από τις τράπεζες με των εντοπισμό τους και θα αποδίδονται στο Δημόσιο από αυτές για λογαριασμό του ληξιπρόθεσμου χρεώστη . (Δηλαδή τα πρόσωπα αυτά θα καταχωρούνται σε μια ΕΙΔΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΤΥΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που θα αναγκάζει το τραπεζικό σύστημα - ασφαλιστικές επιχειρήσεις - ασφαλιστικά ταμεία , να δεσμεύουν άμεσα τα χρηματικά ποσά που εντοπίζουν και να τα αποδίδουν στο δημόσιο για λογαριασμό του χρεώστη.) . 
5.) Εκκαθάριση άμεση του ΜΗΤΡΩΟΥ από τα ανενεργά -πλασματικά ή εικονικά Α.Φ.Μ.     
    Να δίνεται η δυνατότητα στο μητρώο σε ειδικό πεδίο να καταχωρούνται επώνυμα πληροφορίες για τον κάτοχο του .
     Να ζητούνται πρόσθετες εγγυήσεις για την έναρξη επιτηδεύματος ή νόμιμη εκπροσώπηση ( ευθύνη διαχείρισης ) νομικού προσώπου , επισφαλών προσώπων.
      Να υπάρχουν προϋποθέσεις και συγκεκριμένα εγγυητικές τραπεζών , Ελληνικών ή Ξένων για έναρξη επιτηδεύματος ή νόμιμη εκπροσώπηση ( ευθύνη διαχείρισης ) νομικού προσώπου από αλλοδαπούς στην Ελλάδα.
      Να τεθούν σε ειδικό καθεστώς άμεσα όλα τα Α.Φ.Μ. των ενήλικων φυσικών προσώπων καθώς και όλων των νομικών που για τρία συνεχή χρόνια δεν υποβάλουν δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος.
     Επισημαίνω ο έλεγχος του Μητρώου και ειδικότερα της δυνατότητας του καθενός χωρίς καμία εγγύηση , κανέναν όρο ή προϋπόθεση να κάνει έναρξη    επιτηδεύματος ή να αναλαμβάνει τη νόμιμη εκπροσώπηση (ευθύνη διαχείρισης ) νομικού προσώπου , είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσουν να συσσωρεύονται ανύπαρχτα χρέη από φορολογικά φαντάσματα που τα αξιοποιούν επιτήδειοι για να κάνουν τις βρομώ δουλειές τους εκ του ασφαλούς.   

Β) Που αφορούν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Εργασίας
1.) Δημιουργία παράκτιας ζώνης βάθους τριών (3) χιλιομέτρων που θα επιτρέπεται η δυνατότητα ιδιωτικής πολεοδόμησης με απλούς όρους που θα δίνει την δυνατότητα για άμεση αξιοποίηση της Ελληνικής γής , την δημιουργία : υπεραξίας ,πλούτου, θέσεων εργασίας , και άμεσα αξιοποιή-σημης περιουσίας στα ασφαλιστικά ταμεία μας.
   Η πρόταση είναι απλή οι κάτοχοι αγροτεμαχίων σε αυτή την παράκτια ζώνη θα μπορούν να βάζουν ένα ιδιωτικό πολεοδομικό γραφείο και να δημιουργούν ιδιωτικούς οικισμούς που το 40% της έκτασής τους να είναι δρόμοι - κοινόχρηστοι χώροι - πλατείες , το 30% οικόπεδα (εκτάσεως 250 τ.μ. με Σ.Δ. 0,50 ) στου ιδιοκτήτες της ρυμοτομούμενης γής και το υπόλοιπο 30% οικόπεδα (εκτάσεως 250 τ.μ. με Σ.Δ. 0,50 ) στο «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.), που έχει συσταθεί με σκοπό τη δημιουργία αποθεματικών, για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από την 01.01.2009 και μετά, για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών.
   Αντί να απαξιώνουμε και να καταστρέφουμε την Ελληνική γή με την ως τώρα νομοθεσία μας ώστε να εκποιηθεί τζάμπα στους κερδοσκόπους Έλληνες και ξένους , καλό θα ήταν να δώσουμε την δυνατότητα αξιοποίησης στους ανθρώπους που πραγματικά τους ανήκει.  
   Επισημαίνω ότι η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος, η μορφολογία της είναι μοναδική , διαθέτη την μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης , το κλίμα της είναι μοναδικό , κάθε Ευρωπαίος θα ήθελε να έχει μια εξοχική κατοικία στην Ελλάδα να βγαίνει στην βεράντα του να αγναντεύει το καταγάλανο Αιγαίο και να πίνει τον καφέ του (οικόπεδα άμεσα αξιοποιήσιμα στο INTERNET σε προσιτές τιμές θα ήταν ανάρπαστα) .
    Άς μπούμε στο Google να δούμε τι γίνεται στα παράλια της Τουρκίας της Ιταλίας της Γαλλίας της Ισπανίας γιατί εμείς κοιμόμαστε ; Στο Μπαχρέιν μπαζώνουν την θάλασσα φτιάχνουν τεχνητά νησιά , χτίζουν σε αυτά βίλες και τις πουλούν σε όλο τον κόσμο .Εμάς που ο θεός μας έδωσε ένα σωρό πανέμορφα νησιά τι κάνουμε ; Περιμένουμε του άλλους να έρθουν να μας σώσουν!!!!               
2) Ανασύσταση της παλιάς ΜΟΜΑ με στελέχωσή της , με οπλίτες, με τεχνικές και επιστημονικές γνώσεις και με μετατάξεις πολιτικού τεχνικού προσωπικού που πλεονάζει σε άλλες δημόσιες ή δημοτικές Υπηρεσίες , με αντικείμενο την κατασκευή και επισκευή του οδικού δικτύου στην Ελλάδα. . (Αρκετά έχει πληρώσει η Ελλάδα τους εργολάβους του Δημοσίου) .
   Αυτά κύριοι Υπουργοί , με όλο τον σεβασμό που έχω για το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει , είναι μερικά μέτρα που μπορείτε να πάρετε , δίχως πολιτικό κόστος και με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση : των φορολογικών εσόδων ,της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών παραγόμενων προϊόντων , των θέσεων εργασίας και γενικότερα της ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας που όλοι επιθυμείτε .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF