Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς! Επώδυνα αλλά αναγκαία τα μέτρα!



Ομιλία Σαμαρά στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ (2)
Υποσχέθηκε ανάκαμψη σε δύο χρόνια, χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες. 
«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στην ΔΕΘ ο Α.Σαμαράς προσθέτοντας «Η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει όμως η αλήθεια οπλίζει αυτούς που θέλουν να αλλάξουν τη μοίρα τους», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να λάβει επώδυνα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ αλλά και την επόμενη δόση η οποία θα είναι μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας. 
Ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ότι τα μέτρα θα είναι επώδυνα ,ότι θα αγγίξουν και εισοδήματα που δεν θα έπρεπε να αγγιχθούν αλλά υποσχέθηκε αυτά θα είναι τα πρώτα που θα αποκατασταθούν(συντάξεις, μισθοί ενστόλων) μόλις ξεκινήσει η αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε έναν ορίζοντα τετραετίας. Δεσμεύτηκε πάντως ότι αυτές είναι οι τελευταίες περικοπές και δήλωσε ότι οι ενδείξεις και στο εξωτερικό είναι θετικές και προέβλεψε ότι σε δύο χρόνια «θα αρχίσει να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ», αρκεί «η χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Σαφέστατα στις προϋποθέσεις και τις δεσμεύσεις που πρέπει να τηρηθούν ο Α.Σαμαράς ενέταξε το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. και τόνισε σε διάφορα σημεία της ομιλίας του ότι αυτή η πολιτική στηρίζεται από ευρεία πλειοψηφία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 
«Τις επόμενες εβδομάδες θα κριθούν πολλά» σημείωσε ο Α.Σαμαράς ζητώντας στήριξη από την ελληνική κοινωνία.Ή Ελλάδα,είπε, θα ξεπεράσει την κρίση αρκεί να παραμείνουμε ενωμένοι και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Μακρά ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην πάταξη της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι θα παταχτούν και τα δύο φαινόμενα με την παρέμβαση και εισαγγελέα αν χρειαστεί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF