Σελίδες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: «καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή»

 

Νοσταλγός εποχών και καταστάσεων που δεν γνωρίζει αλλά που είμαστε σίγουροι δεν θέλει να γνωρίσει (ούτε ο ελληνικός λαός) είναι ο πρόεδρος Τσίπρας, ο οποίος είπε πως «καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή».
Συγκεκριμένα απαντώντας στον κ. Στουρνάρα είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους. Εσείς όμως μας οδηγείτε σε χειρότερες καταστάσεις. Θα έχουμε χάσει πλήρως εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια, θα ήμαστε υποτελείς και ολόκληρη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών ότι «θα σας χτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κυρία Μέρκελ». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι «πολύ σύντομα ο λαός θα σηκώσει κεφάλι και πολύ γρήγορα οι ευρωπαίοι θα έχουν απέναντί τους μια ηγεσία που δεν λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν».
Μάλλον δεν κατάλαβε ο κ. Τσίπρας τι είπε: στην Αργεντινή επισήμως υπήρξαν 3.000 νεκροί από τα επεισόδια που ακολούθησαν τη χρεοκοπία της νοτιοαμερικάνικης χώρας, ενώ ανεπισήμως ήταν δεκαπλάσιοι.
Στην Αργεντινή όταν χρεοκόπησε είχαν να ανταλλάξουν (ως κράτος) την τεράστια παραγωγή τους για να εισάγουν φάρμακα, τρόφιμα, καταναλωτικά αγαθά και πρώτες ύλες από το εξωτερικό. Στην Ελλάδα τι θα ανταλλάξουμε ακριβώς; Ελιές; Καπνό;…
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας».
Έτσι το αντιλαμβάνεται; Ως μια άσκηση πείνας;
Αυτό θέλει για τη χώρα μας;
Είναι σίγουρος πως έτσι κάνει αντιπολίτευση; Μήπως στην πραγματικότητα δίνει έτσι χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση επειδή μια ακραία Αξιωματική Αντιπολίτευση φοβίζει τον κόσμο;
Πόλεμος ανακοινώσεων
Με αφορμή όσα είπε ο Α. Τσίπρας για την Αργεντινή από το Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ πως βρίσκεται πίσω «από την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση» σε βάρος του. Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα ο πολιτικός σχηματισμός έκανε λόγο για σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων του κ. Τσίπρα από μερίδα ΜΜΕ: «Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ». «Για άλλη μια φορά», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας».
Τονίζεται ακόμη πως «είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF