Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Στο Μ. Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς



[Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012]

«Πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα», ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την ορκωμοσία του και την παραλαβή της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ζήτησε ακόμη την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε με την βοήθεια του θεού να βγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Θα ζητήσω από αύριο σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον λαό μας».

Μετά την ορκωμοσία, ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέλαβε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο οποίος τον υποδέχθηκε λέγοντας: "Κύριε πρωθυπουργός αναλαμβάνετε τη διακυβέρνηση σε μία δύσκολη και κρίσιμη καμπή, έχετε πολλές μάχες να δώσετε και στο εσωτερικό και το εξωτερικό».

«Πρέπει», συνέχισε ο κ. Πικραμμένος, «να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η κοινωνική αδικία, να λειτουργήσουν οιβασικές δομές του κράτους, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια. Πρέπει να φροντίσετε να ξαναβρεί η Ελλάδα την θέση που της αξίζει στην Ενωμένη Ευρώπη. Να ξέρετε ότι δεν είστε μόνος, χρειάζεται εθνική συσπείρωση και θα έχετε βοήθεια από όλους μας».

Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι έχει πλήρη επίγνωση των κρίσιμων στιγμών και τόνισε την ανάγκη για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού και τη γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνοχή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF