Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ : ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ 120 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν σε άμεσα μέτρα για την ανάπτυξη συνολικού ύψους 120 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρoμπάι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. Στις εργασίες της Συνόδου...
αποφασίστηκε η κεφαλαιακή ενίσχυση κατά 10 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ΕΤΕπ και άμεση πιλοτική εφαρμογή των λεγόμενων «ομολόγων έργου» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. τονίζοντας ότι αυτό θα αυξήσει τη συνολική δανειοδοτική ικανότητα της τράπεζας με 60 δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα πρέπει να πάνε σε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Επίσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου οι Ευρωπαίοι εργάστηκαν για την έκθεση σχετικά με το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα. Σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Όπως ανέφερε ο Ολάντ τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία επιθυμούν οι συνομιλίες στη Σύνοδο Κορυφής να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα μέτρα κατευνασμού των αγορών: Σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο η Ισπανία θέλει άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ από την πλευρά της η Ιταλία θέλει μέτρα για τη μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF