Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για ΔΟΥ Κηφισιάς από «Δυνάμεις Επαναστατικού Τόξου» Τα μέλη της οργάνωσης απέστειλαν προκήρυξη σε ιστοσελίδαΣτιγμιότυπο από την είσοδο της ΔΟΥ Κηφισιάς , όπου τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου 2013 έγινε η έκρηξη της βόμβας Η οργάνωση «Δυνάμεις του Επαναστατικού Τόξου» ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Athens.indymedia.org την ευθύνη για τον τοποθέτηση βόμβας στην εφορία Κηφισιάς την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.
Όπως λένε οι συγγραφείς της προκήρυξης «τα ξημερώματα της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στη ΔΟΥ Κηφισιάς, ως πρώτη αντίδραση στη προσπάθεια του κράτους να παρουσιαστεί ως διαιτητής και τιμωρός των υπαλλήλων του χρυσαυγιτών και να στήσει ένα θέαμα ως προπέτασμα καπνού, με απώτερο σκοπό να κρύψει το δικό του φασιστικό τρόπο διακυβέρνησης και τα νέα δολοφονικά μέτρα». 
Επίσης σημειώνουν πως «οι πολιτικές που ασκούνται είναι αυτές που επιτάσσει η ελεύθερη αγορά, της οποίας τα συμφέροντα δε θα είναι ποτέ δημοκρατικά, καθώς όσο βλέπουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία στους χώρους εργασίας, τόσο τις βλέπουμε στην οργανωμένη από τον καπιταλισμό καθημερινότητα. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός επιβάλλεται με στρατόπεδα συγκέντρωσης, Μανωλάδες, λουκέτα στα νοσοκομεία, απολύσεις, κινηματογραφικές εισβολές σε καταλήψεις, μισθούς πείνας, φυλακίσεις αγωνιστών, συκοφάντηση των ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων, διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, φορομπηχτικές επιδρομές, με τα σημερινά και αυριανά μνημόνια».

Στην προκήρυξη αναφέρονται και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα λέγοντας πως εξαιτίας της «ξεχύθηκε ένας χείμαρρος δίκαιης οργής ενάντια στο φασισμό» που γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση ενώ σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων, «είναι προφανές ότι προσπαθούν να τσουβαλιάσουν τις δράσεις ενάντια στον ολοκληρωτισμό τους με τις δράσεις της ακροδεξιάς. Η επιβαλλόμενη πλέον από τους πολιτικούς συσχετισμούς σκληρή γραμμή ενάντια στις ανομίες των ναζί, τείνει να συμπεριλάβει τις πράξεις όσων εξεγείρονται προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα νέο κύμα επίθεσης ενάντια στους αγωνιζόμενους». 

Αναφέρονται ακόμη στην δολοφονία του 26χρονου πακιστανού μετανάστη Σεζάντ Λουγκμαν, στο θάνατο του 19χρονου Θανάση Καναούτη στις 13 Αυγούστου στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων αλλά όπως λένε «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18/09/13 στην Αμφιάλη από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, οδηγώντας σε αλυσιδωτές αντιδράσεις που η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει προς όφελός της». 

Για τη Χρυσή Αυγή λένε πως ο ρόλος της «ήταν και παραμένει να κάνει τη βρώμικη δουλειά του συστήματος, αποτελώντας την εμπροσθοφυλακή της πιο ακραίας πολιτικής του κράτους. Τα εθνικιστικά μορφώματα υπάρχουν για να τρομοκρατούν και να αναγκάζουν σε πειθάρχηση κομμάτια του πληθυσμού, στα οποία ο φόβος προερχόμενος από τα νόμιμα μέσα του κράτους δεν αρκεί για να τα κρατήσει μακριά από ριζοσπαστικές λύσεις. Ας μην ξεχνάμε τις δεκάδες επιθέσεις με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όχι μόνο ενάντια σε μετανάστες και ντόπιους εργάτες, αλλά και πιο στοχευμένες παρακρατικές επιθέσεις, που για λόγους τύχης και επιχειρησιακής ανεπάρκειας δεν κατάφεραν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα». 

Στο τέλος της προκήρυξης στέλνουν την αλληλεγγύη τους σε προφυλακισμένα άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου κάνοντας ειδική αναφορά στους κατηγορουμένους για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης των οποίων η δίκη ξεκινά στις 29/11/13, όπως αναφέρεται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...