Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στην Αγγλία δεν είχε τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει το Γκόρντον Μπράουν για το μάτι του

 

Με μια μεγάλη «αποκάλυψη» στην πρώτη σελίδα του, κυκλοφορεί σήμερα το Βήμα του κ. Σταύρου Ψυχάρη. Το δημοσίευμα λοιπόν έχει τίτλο «Τι συμβαίνει με το μάτι του κ. Σαμαρά» και υπέρτιτλο «καθηλωμένος στην Κηφισιά».
Προφανώς στον ΔΟΛ ανησυχούν για την… ακυβερνησία και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δε μπορεί να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντά του. Να φανταστούμε επίσης ότι ενδιαφέρονται και από την ανθρώπινη πλευρά για την υγεία του κ. Σαμαρά. Είναι έτσι άραγε;


Πολύ αμφιβάλλουμε. Το Βήμα και ο κ. Ψυχάρης προσωπικά είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να δείξουν ότι υπάρχει αδυναμία του κ. Σαμαρά να κυβερνήσει. Το έκαναν και την προηγούμενη Κυριακή όταν αναρωτιούνταν τι συμβαίνει με την υγεία του κ. Σαμαρά και την υγεία του κ. Ράπανου. Κι επίσης όταν συμπέραναν ότι η κυβέρνηση ασθενεί.
Είναι προφανές ότι θέλουν να σκάψουν το λάκκο της κυβέρνησης προτού αυτή ξεκινήσει να δουλεύει.
Τους βολεύει η ακυβερνησία για να παίρνουν τις αποφάσεις όχι οι ισχυροί και νόμιμα εκλεγμένοι πρωθυπουργοί και υπουργοί αλλά τα άβουλα πιόνια των αγορών που μοιράζουν τις δουλειές κατά πώς θέλουν οι νταβατζήδες της ενημέρωσης.
Μπορεί και να λυπηθούν όταν θα δουν το Σαμαρά να πηγαίνει στο Μαξίμου και να εργάζεται. Μπορεί και να λυπήθηκαν ή να εξοργίστηκαν για τις αλλαγές που ξεκίνησε στο πασοκικό κράτος ο πρωθυπουργός. Άραγε θα εντείνουν τις επιθέσεις τους, μετά την απομάκρυνση της ηγεσίας της Εθνικής τράπεζας αλλά κι άλλων δημόσιων φορέων;
Μην ξεχνάμε, ο ΔΟΛ έχει οικονομικά προβλήματα και στηρίζεται στα δάνεια της Εθνικής και όχι μόνο.
Από κοντά φυσικά και το “Έθνος της Κυριακής” το οποίο αφιερώνει δισέλιδο για την κυβέρνηση που όπως λέει είναι σε καταστολή εξαιτίας της περιπέτειας Σαμαρά. Δεν τους πείραξε τόσα χρόνια που είχαμε κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς να έχουμε τίποτε, τους πείραξε μια εβδομάδα ασθένειας του Σαμαρά για να ρίξουν το βιτριόλι τους.
Αλλά τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος τόσα χρόνια. Διότι καλύτερα «να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».
Θα πρέπει όμως να το ξανασκεφτούν όσοι επιχειρούν να στήσουν παιχνίδια με την ασθένεια του πρωθυπουργού. Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση αντιμετωπίστηκε με απόλυτη διαφάνεια και είναι γνωστό ότι η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο Α. Σαμαράς, απαιτεί για μερικές εβδομάδες αποχή από συγκεκριμένες δραστηριότητες και όχι βεβαίως από τα πρωθυπουργικά καθήκοντα!
Να θυμίσουμε, τέλος, ότι ο Γκόρντον Μπράουν αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα με το ένα μάτι του, ενώ το άλλο είχε στην ουσία «χαθεί» από ένα χτύπημα στο κρίκετ. Και ουδείς τόλμησε να ισχυριστεί ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF