Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Oμάδα "κρούσης" εισαγγελέων στο ΣΔΟΕ

Ομάδα κρούσης από έμπειρους εισαγγελείς που θα σχηματοποιήσουν την εμπροσθοφυλακή κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, δημιουργείται στο ΣΔΟΕ μετά τον ορισμό των δυο οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή. 
Πρόκειται για τον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση και τις αντεισαγγελείς Αγγελική Κουρινιώτη και Ελένη Μιχαλοπούλου οι οποίοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Ιουλίου 2013. 
Η ομάδα αυτή των εισαγγελέων θα είναι ουσιαστικά η ομάδα κρούσης για τις ειδικές αποστολές κατά του οικονομικού εγκλήματος και ουσιαστικά μαζί με τους δυο επικεφαλής θα σηκώσει το βάρος του δυσκολότερου κομματιού του εισαγγελικού έργου, που αυτή την περίοδο είναι βέβαια το κομμάτι της φοροδιαφυγής. Σε συνεργασία μάλιστα με το ΣΔΟΕ θα έχουν το υψηλό καθήκον, να κάνουν πράξη την λαϊκή απαίτηση «να επιστραφούν τα κλεμμένα» και βέβαια να φέρουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. 

Ο εισαγγελέας που "έφερε" χρήμα στο ταμείο 

Μεταξύ αυτών βέβαια είναι και ο άνθρωπος που αποδεδειγμένα έχει κάνει πράξη αυτή την ανάγκη για επιστροφή χρημάτων, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης. Είναι ο άνθρωπος που με την εντυπωσιακή γνώση του οικονομικού και τραπεζικού αντικειμένου, σε συνάρτηση βέβαια με τις επιταγές του νόμου, κατάφερε για πρώτη φορά να πετύχει την επιστροφή 51 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σχημάτισε μάλιστα μια εμπεριστατωμένη δικογραφία με βαριές κατηγορίες για την υπόθεση του έγκλειστου μεγαλοεπιχειρηματία και δέσμευσε λογαριασμούς του με σχεδόν 160 εκατομμύρια στην Ελβετία. Αυτή τη στιγμή, διενεργεί προκαταρκτική έρευνα και για την υπόθεση της Carlyle. Στο παρελθόν χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία υποθέσεις όπως εκείνη της Yπατίας, του Flash και του Μετρό.

Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF